Image default
BIH DNEVNI

Ubijen Slaviša Ćulum

U Banjoj Luci danas je ubijen Slaviša Ćulum, od ranije dobro poznat policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini, prenose Nezavisne novine. Kako se saznaje, Ćulum je ubijen dok je sjedio u svom automobilu.

U mjestu Kočići, u banjalučkom naselju Dragočaj, nepoznati izvršitelj iz vatrenog oružja ubio je Slavišu Ćuluma, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Pojašnjavaju da je operativnom dežurstvu Policijske uprave Banja Luka danas oko 13.12 sati prijavljeno da se na putu pored obiteljske kuće ubijenog nalazi njegov izrešetano vozilo.

Odmah je na lice mjesto upućena policija.

Uviđaj će obaviti policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Banja Luka, pod nadzorom Republičkog javnog tužioca.

Slaviša Ćulum, bio je označen kao vođa kriminalne grupe iz Banje Luke, a osuđivan je zbog više krivičnih djela.

Bio je vođa kriminalne grupe iz Banje Luke, a nedavno je izašao iz zatvora. Naime, Ćulum je 2011. godine osuđen na 17 i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva Jovana Jošila u obračunu 2010. godine.

Godine 2010. u okršaju bandi kada se desio pokušaj ubojstva, ubijen je Slavišin brat Nedeljko, a taj je događaj izazvao velike dodatne tenzije među kriminalnim grupama.

Ubijeni je bio i jedan od osumnjičenih u akciji “Trezor” koje je MUP Republike Srpske sumnjičio za pljačke teške dva milijuna maraka uz druga kaznena djela.

VEZANO

Mostarac preminuo nakon ranjavanja iz lovačke puške

urednik

MOSTAR: Obiteljska svađa prerasla u krvavi obračun nožem

urednik

Grude: U teškoj prometnoj nesreći smrtno stradala jedna osoba

urednik