Image default
DNEVNI

Plan za nastavak prvenstva dobio zadnji udarac

Piše: Slaven Nikšić

Od nastavka Premijer lige nema ništa. Skoro ništa. Ostala je još samo teorija, a i ona nakon najnovije izjave relevantnih RS institucija dobrano visi. 
– Što će se dogoditi ako u okviru profesionalne lige utvrdimo da je neko pozitivan?, zapitao se Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić u kontekstu analize situacije po pitanju mogućeg nastavka Premijer lige BiH.
Ono što je dodao, ukazuje na nespremnost relevantnih organa da se nose s bilo kakvim rizikom, bez obzira što je on možda i malen, a ekonomske posljedice po sportske kolektive, po premijerligaše, ogromne… a to opet hoće reći ono što svi već znamo – da nam je vlast nesposobna, na entitetskoj i državnoj razini.
– Bilo bi jako teško utvrditi kontakte i onda bismo morali zaustaviti ligu i poslati sve u kućnu izolaciju. Zato je naša preporuka da do 1. 7. ne razmatramo nastavak profesionalnih liga, dodao je.
Dakle, nebitno je zapravo što misle premijerligaši koji su se u četvrtak četvrti puta virtualno sastančili s predstavnicima Saveza. A kojeg li čuda, skoro svi su imali svoju soluciju po pitanju nastavka sezone. Tako je Željezničar jučer plasirao svoj stav da se može igrati, dok su iz Zrinjskog podcrtali da ne žele igrati pod svaku cijenu i u suludom ritmu.  
– Smatramo da je potpuno nerealno u lipnju i srpnju odigrati petnaest utakmica u ritmu srijeda-subota, a onda odmah u kolovozu nastaviti novu sezonu, još više jer će četiri naša kluba paralelno s prvenstvom igrati i europske utakmice. Mi smo u prethodne dvije godine igrali po šest europskih utakmica i dobro znamo koliko je taj ritam zahtjevan, poručili su iz Mostara.

VEZANO

Počele pripreme Tuzla Cityja

urednik

PL: Bordo tim i Tatar preuzeli vrh

urednik

Derbi na Grbavici: Zadnjih godina u pravilu tijesno, tri pobjede domaćina u zadnja tri obračuna

urednik