Image default
DNEVNI IZBOR UREDNIKA

KOŠARAC PREVARIO GRAĐANE: Nije podnio ostavku!

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Staša Košarac, ponudio je ostavku na funkciju koju obnaša, glasila je vijest koju smo i mi ,kao i mnogi drugi mediji objavili 7. svibnja, prenoseći riječi Staše Košarca koje je sam napisao na svom Twiterru.

“Nakon veoma negativnih reakcija javnosti i mnogih građana, te kritika koje su mi upućene od strane predsjednika SNSD-a gospodina Dodika, ali i mojih brojnih stranačkih i parlamentarnih kolega, spreman sam da ponudim svoju ostavku i svoj mandat stavim na raspolaganje predsjedavajućem Vijeću ministara BiH gospodinu Tegeltiji. Zbog svog neodgovornog i nepromišljenog postupka sam spreman snositi sve sankcije koje mi izrekne stranka. Građanima Republike Srpske, cijele BiH i posebno svojim glasačima još jednom upućujem izvinjenje za moje neodgovorno ponašanje u veoma teškim danima za sve građane. Prethodna dva dana sam izbjegavao svaki nepotreban kontakt, a od danas popodne se nalazim u kućnoj samoizolaciji u Istočnom Sarajevu, pa ću narednih 14 dana ispunjavati svoje radne obaveze i dogovorene sastanke online radom od kuće. Svoj posao sam i do sada obavljao savjesno i odgovorno, bez ikakvih propusta i afera ili kritika javnosti, u interesu svih građana BiH i tako ću i nastaviti do konačne odluke mojih pretpostavljenih”, napisao je Košarac 7. svibnja na svom Twitter nalogu.

Međutim, po svemu sudeći Košarac je prevario građane, što je svojim riječima danas potvrdio čelni čovjek Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija.

Na današnje pitanje novinara o eventualnoj ostavci ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca (SNSD) koji je prisustvovao rođendanskoj zabavi u vremenu mjera zabrane okupljanja, Tegeltija je kazao da on ostavku nije ponudio.

Predsjedavajući Tegeltija smatra da je taj događaj bio u pogrešnom trenutku i nije se smio dogoditi, ocjenjujući da se ministar Košarac nije trebao naći na takvom skupu, ali smatra da je policija intervenirala i utvrdila nivo odgovornosti prisutnih.

Potvrdio je da je dobio inicijativu zastupnika Parlamentarne skupštine BiH za opoziv Košarca, a evidentno je da postoji grupa poslanika koja može pokrenuti proceduru da se ta točka nađe na dnevnom redu sjednice Predstavničkog doma, ali Tegeltija smatra da nema dovoljne većine za usvajanje te odluke.

VEZANO

Policija objavila inicijale svih osoba s ‘korona-derneka’

urednik

Službeno predali zahtjev za smjenu Košarca

urednik

Tegeltija, Bevanda i Turković razgovarali sa Sattlerom

urednik