Image default
DNEVNI NOGOMET

U ponedjeljak ističe UEFA-in rok, zašto se čeka s objavom o prekidu?

Piše: Slaven Nikšić

Dok se svi u regiji spremaju za restart, naša Premijer liga i dalje tapka u mraku i osluškuje vijesti iz Sarajeva, gdje Nogometni savez BiH nikako da se odluči hoće li se prvenstvo nastaviti ili neće. Opet smo ‘posebni’, mimo svijeta.
Do sada su i ptice na granama shvatile da od nastavka sezone Premijer lige BiH neće biti ništa, ali NS BiH nas iz nekog razloga i dalje drži u neizvjesnosti. Ministarstvo zdravlja Republike Srpske i dalje se drži odluke o zabrani bavljenja profesionalnim sportom do 1. srpnja, a Savez je odlučio da će svaki datum nastavka iza 7. lipnja biti neiskoristiv, nemoguća misija. Dakle to je to? Ne. U Savezu i dalje inzistiraju da ima šanse da se sezone završi pa vrše ‘korona inspekcije’ stadiona, pri tom ne izvještavaju javnost o tome kakvi su stavovi klubova koji su, to je poznato, poprilično razjedinjeni po pitanju ideje nastavka sezone, formata, kalendara… ama svih detalja. Dakle šute i mute. Tako nekako. A to je ono najgore, što ljuti sve koji vole nogomet u BiH.

I dok se to nešto događa u pozadini, a djeluje kao da se traži bilo kakav banalan razlog da se službeno obznani prekid, UEFA čeka – i čekat će do ponedjeljka do kada je nacionalnim savezima postavljen rok da se izjasne po pitanju nastavka prvenstva, žele li ga završiti ili ne. Dakle, zašto se ne zaustavi ‘neizvjesnost’, zašto naša nogometna vlada ne objavi što već ima za reći? Da se kupuje vrijeme, ne znamo zašto… tako da nam ostaje zaključiti samo to da se, kao i uvijek radi sporo, kampanjski i bez jasne ideje. Ili je još gore – da se sve ovo, sastanci, inspekcije i slično, radi u svrhu diverzije, da nas se sve natjera na pomisao da se oni kao jako trude vratiti nogomet. A kad se objavi da ne postoje uvjeti za takvo što, da se zajednički zaključi ‘pokušalo se, nema što.’
Sve se ovo događa dok premijerligaši lagano okupljaju ili su već okupili ekipe… ekipe koje će vjerojatno vrlo brzo na ljetni odmor. Ne vjerojatno, nego sigurno. Jer već je prekasno. Već bi klubovi morali znati nastavljaju li pa da dva iduća tjedna iskoriste za kakve-takve pripreme koje će ih uvesti u ritam na koji nitko u Premijer ligi nije navikao i koji bi posebno ‘polomio’ one koji će vrlo brzo igrati Europu, usporedo sa njom i iduće prvenstvo.   


VEZANO

Zrinjski: U subotu protiv Zmijavaca

urednik

Od srijede u Međugorju, pred kraj priprema u Mostar stiže prvak, generalka protiv Slavije

urednik

Željezničar na Otoci bolji od Olimpika, pobjeda Mladosti u Krupi

urednik