Image default
BIH

Komšić: Odluka o održavanju izbora dobra

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je odluku Centralne izborne komisije o održavanju izbora.

– Održavanje izbora u novembru realno je s obzirom na to da je pandemija usporila tu dinamiku, a za mjesec dana, politički gledano, niko ništa niti gubi niti dobija – rekao je Komšić.

On se osvrnuo na Dodikove i Čovićeve napade u vezi sa osporavanjem legitimiteta Centralne izborne komisije.

– Njima ni država Bosna i Hercegovina nije legitimna, a kamoli da im bude legitimna Centralna izborna komisija kojom ne upravlja niko osim njih dvojice. Međutim, logika u kojoj nema Dodika i Čovića, nema ni Bosne i Hercegovine, je samo njihova, a ne i logika većine građana BiH, niti logika fukncioniranja institucija – naveo je Komšić, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Dotakao se i napada na OSCE, iz kojeg su kazali da su razočarani nedavnim izjavama člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i zanemarivanjem demokratskih standarda u vezi sa održavanjem izbora.

– Uopće gledano oni napadaju sve međunarodne organizacije, od OSCE-a do Međunarodnog suda pravde, ukoliko im ne odgovaraju demokratski i civilizacijski standardi koje te međunarodne organizacije propagiraju, pa je tako i sa OSCE-om, koji će unatoč tome ostati pouzdan partner države Bosne i Hercegovine – zaključio je Komšić.

VEZANO

Dva Hrvata – neće jedan s drugim, a ne mogu jedan bez drugoga

urednik

Bošnjačka reprezentacija ‘oskrnavljena’ izlazi na lokalne izbore: DF pikira na gradonačelnika Tuzle, Radončić zbog slaboga SBB-a bez gradonačelnika i načelnika

urednik

Glavno vijeće HNS-a BiH: Osuda napada na kardinala Puljića

urednik