Image default
DNEVNI RUKOMET

NIKOLA PRCE: Odlučivat će utakmice s Austrijom, a oni nisu bolji od nas

Piše: Ersan Bijedić

Od svih naših rukometnih reprezentativaca u punom natjecateljskom pogonu je jedino Nikola Prce, iskusni lijevi bek A tima Bosne i Hercegovine i kosovskog prvaka Besa Famgas.

U Peći je ispratio i ždrijeb skupina kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj 2022. godine gdje je našu reprezentaciju zapala skupina 2, odnosno Njemačka, Austrija i Estonija.

 – Od svih reprezentacija srednje kvalitete jedino s Austrijom imamo baš nepovoljan skor, iako smo im uvijek bili blizu. Mislim da smo mi ipak tu negdje, na 50 – 50 po kvaliteti. Nisu bolji od nas. Ipak su posljednji Euro igrali doma, a to je prednost. Ekipa su u našem dosegu i mislim da se možemo boriti za drugo mjesto. Mislim da će te utakmice s Austrijom odlučivati, a vjerujem da ni oni nisu najsretniji jer su nas izvukli, smatra Nikola Prce.

Iz prvog šešira je naš tim dobio Njemačku.

 – Koga god da smo dobili iz prvog šešira, osim možda Češke, bi bio favorit. Ne možeš reći da je itko lagan. Ali u utakmici kući se sa svima može igrati, pa i iznenaditi, pogotovo u rukometu je to moguće. Njemačka je magnet za navijače, atraktivni su i bolje da nam dođe top reprezentacija, vjeruje Čapljinac.

S Estoncima smo imali različita iskustva, ali u posljednjim susretima smo ih pobijedili oba puta.

 – To sigurno nije loša ekipa, mogli smo i bolje proći iz zadnjeg šešira. Osobno sam priželjkivao Kosovo. Ali ipak smo favoriti protiv Estonije.

Reprezentacija će prvo okupljanje poslije siječanjskog Eura imati tek krajem listopada.

 – Nikad nije bilo ovako, 95 posto igrača i ne trenira, vidjet ćemo kako će to izgledati.

Za BiH je ovo ipak dobra prilika da po prvi puta uveže nastupe na velikim natjecanjima.

 – Proširivanjem Eura, stvarno i mi, kao i druge manje rukometne nacije, imamo više šanse. S Austrijom nam je to “al pari” utrka, a kako će sve izgledati poslije pandemije, to je upitno, zaključio je Nikola Prce.

Završnica na Kosovu

Na Kosovu su odlučili nastaviti i završiti prvenstvo i Kup pa su rukometaši u akciji od prošlog vikenda. U prva dva meča polufinala prvenstva Besa Famgas je bez problema sa dvije pobjede prošla Kastrioti, trenera Kasima Kamenice.

 – Jednostavno smo puno bolji od njih. Sad čekamo protivnika između Trepče i Prištine pred finalnu seriju koja se igra na dvije dobivene utakmice, pojasnio je Prce.

Po završetku prvenstva slijedi Final Four Kupa Kosova koji se igra 27./28. lipnja u Prištini, a sudionici su iste četiri momčadi: Priština, Besa Famgas, Trepča i Kastrioti.

Nema problema poslije pauze

Prce ističe da se dobro osjeća na terenu te da stanka nije puno utjecala na njega.

 – Forma je dobra, odradili smo 15 dana mini priprema u kojima smo se svi osjećali kao zgaženi. Nije bilo lako nakon dva i pol mjeseca stanke, ali sad stvarno dobro igramo i trčimo. Nema problema, ali nisu ovo bile utakmice koje iziskuju prevelik napor. Ono što je novo je protokol radi koronavirusa, dezinfekcija, mjerenje temperature, maske itd. – što dosta zamara, ali moramo poštivati.

Prce je u pregovorima s klubom i vjerojatno će ostati u Besa Famgas i sljedeće sezone.

VEZANO

Prce i Kukrika, čapljinska dobitna kombinacija za titulu prvaka Kosova

urednik

NIKOLA PRCE: Teško se vratiti u ovako kratkom periodu, ali biće zanimljivo kako će sve to izgledati

urednik