Image default
MUZIKA

Pjesma ‘Mi smo Superar’ novi muzički iskorak (VIDEO)

“Pjesma je put kojim stvaramo bolji svijet” je stih kojim, u najkraćem, opisujemo novi muzički iskorak, nastao u Superar radionici tokom vanrednog stanja u BiH izazvanog pandemijom virusa COVID19, rekla je Klaudija Bilić-Selmanović, osnivačica i direktorica Udruženja “Superar u BiH”.

Više od 80-oro djece uz Superar nastavnike muzike, svako iz svog doma ili dvorišta, nastavilo je i tokom pandemije stvarati, istraživati i promovisati ideju koju udruženje Superar u BiH gradi već godinama – a to je da besplatnim muzičkim obrazovanjem razvijamo nove generacije i bolje društvo.

– “Mi smo Superar” je autorska pjesma Ivana Barbalića, aranžman potpisuje Ivan Dujmović, spot je montirao Nermin Ploskić, a cijela izvedba je proizvod snažne volje i saradnje Superar tima sa djecom koja pohađaju taj program – pojašnjava meneđerica za poslovni razvoj Stela Vasić.

Pjesma je realizirana kroz jednomjesečne individualne online časove koje su naši Superar nastavnici Sadmin Popovac, Lejla Džambazov, Srna Dulaš i Nermin Ploskić, na čelu s umjetničkom direktoricom Almom Karić, redovno održavali sa 85 Superar djece. Velika prijateljska pomoć u procesu uvježbavanja pjesme bila je i matrica otpjevana od Davora Ebnera, nekadašnjeg bh. predstavnika  na Eurosongu.

– Želimo se zahvaliti svim učesnicima u projektu, a posebno roditeljima djece koji su svojom podrškom doprinijeli da pjesma “Mi smo Superar” ugleda svijetlo dana – saopćeno je iz Superara.