Image default
DNEVNI NOGOMET

Korona ili ne, pred Plemiće će opet biti bačen uobičajeno ambiciozan plan

Piše: Slaven Nikšić

S pripremama za iduću sezonu danas će početi i Zrinjski i to s dosta izmijenjenim kadrom pred kojim će opet, kao i ranijih sezona, biti bačen ambiciozan plan. A koliko će ekipa biti u stanju na terenu realizirati isti, ovisit će o njenoj kvaliteti za koju u Zrinjskom vjeruju da će ju usprkos koroni opet imati.
Korona se povukla pa se opet lagano, na mala vrata, vratila, ali premijerligaši, među njima i Zrinjski, nisu mogli nego normalno krenuti s pripremama. Trener Mladen Žižović okupljanje je najavio za danas, u 18 sati je i prvi trening, kada ćemo neka nova lica po prvi puta vidjeti Pod Bijelim brijegom.

Sedmorica otišla,
četvorica došla


Kadar Zrinjskog uvelike je promijenjen u odnosu na prošlu sezonu, ali ne može se reći da su promjene bile drastične – jer sve su se dogodile u sklopu jednog očekivanog remonta. Potvrđeni su odlasci Renata Gojkovića, Damira Šovšića, Ivana Čurjurića, Darija Rugaševića, Edina Rustemovića, Frane Čirjaka, igrača kojima je istekao ugovor, te Osijekove posudbe Roberta Miškovića kojem je istekla posudba.

U drugom smjeru kretali su se, došli su u Mostar, nova lica: stoper Dragan Lovrić, za kojeg se vjeruje da će biti u podređenom položaju u odnosu na standardne stopere Jakovljevića i Barbarića, te igrači koje u klubu vide kao pojačanja, defanzivac Almir Bekić, veznjak Ivan Enin i kolega mu po poziciji, a zapravo povratnik u plemićko jato, Filip Arežina. Također, očekuje se potvrda nastavka suradnje sa Dinamovim posuđenim vratarom Dinkom Horkašom.

Uobičajeno ambiciozan plan

Da će biti još promjena u kadru, u to nema sumnje, ali do današnjeg smo okupljanja mogli samo spekulirati. Iz ove perspektive, rekli bismo da je Zrinjski već pojačan, dolaskom Arežine i Enina koji su popunili rupe u sredini, a koje su bile najočitije i gdje Zrinjski nije bio tanak, nego je jednostavno trebao svježu krv po odlasku Šovšića, Čurjurića, Čirjaka. Hoće li nas Uprava i struka iznenaditi s još pokojim novim imenom, možda i pojačanjem, još ćemo vidjeti, a ono što sigurno znamo – pred ovaj tim Plemića sigurno će opet biti  bačen uobičajeno ambiciozan plan – bez obzira na koronu i sve što je ona povukla sa sobom. Ambiciozan u smislu da će se opet tražiti napad na trofeje, da će se opet tražiti izlazak na europsku scenu, ne ambiciozan za Zrinjski, koji je već naviknuo na visoko postavljene ciljeve.

Specifične pripreme

A da bi se ambiciozan plan realizirao, potrebno je odraditi i kvalitetne pripreme. A ove će biti specifične. Jer korona je i dalje oko nas, jedan je slučaj prijavio i gradski rival Velež, a to znači da ipak sve neće biti do kraja normalno. U tu ‘nenormalnu’ sliku uklopit će se i destinacija priprema – u normalnim godinama ljetne bi se pripreme, kao zadnje dvije sezone, obavile recimo u Sloveniji, ali ove bi zbog situacije u svijetu i regiji, kao i financijske situacije, mogle u kompletu biti odrađene u BiH. Uostalom, već je potvrđeno da će ekipa 28. lipnja na Kupres, gdje će provesti sedam dana, gdje će 4. srpnja biti odrađen i prvi test meč – protiv Krupe.

Prvenstvo pa Europa

A kada će Plemići opet zaigrati ‘prave utakmice’? Dogodit će se to 1. ili 2. srpnja, kada počinje prvenstvo… a to znači da će Mostarci prvi puta nakon 2012. (kada zadnji put Pod Bijelim brijegom nije igrana Europa), u sezonu krenuti domaćim utakmicama. One europske doći će kasnije, točnije  27. 8., kada će kao nositelji odraditi duel 1. kola kvalifikacija za Europsku ligu.
Budu li imali sreće i pameti, nakon tih 90 minuta (UEFA je u vrijeme pandemije promijenila sustav kvalifikacija u kojem će se do play offa igrati po jedna utakmica) opet zaigrati 17. rujna, kada se igra 2. kolo… Treće i finalno kvalifikacijsko kolo prije skupina igrat će se 24. rujna. i 1. listopada.


VEZANO

ZRINJSKI: Kuniću, Mašiću i Škrbiću uskoro će pomagati Ivančić

urednik

Talijani tvrde da će Fiorentina uskoro poslati ponudu za Stanića, da ga je mjerkao i Juventus

urednik

Okrenuli se idućoj sezoni, ništa ne prepuštaju slučaju

urednik