Image default
DNEVNI NOGOMET

Još uvijek tri mjesta u timu kritična za Gabeljane

Član Prve lige FBiH, gabelski GOŠK, polako kompletira svoj igrački i stručni kadar dok traju pripreme momčadi koja je prva iz ovog ranga natjecanja krenula s radom (17. lipnja).

Jedan od dvojice prošle sezone posuđenih članova mostarskog Zrinjskog, Igor Savić, je raskinuo s Plemićima i dogovorio potpisati za GOŠK, dok će Anes Mašić krenuti u pripreme s premijerligašem. Mašić je sa 10 golova prošle sezone dijelio prvu poziciju liste najboljih strijelaca Prve lige FBiH i svakako je prvi izbor Gabeljana za poziciju napadača.

 – Mi s nestrpljenjem očekujemo odluku Zrinjskog, a naš cilj je da Mašić ostane kod nas. Ipak poštujemo svaku odluku struke i uprave Zrinjskog. S druge strane Savić već od ponedjeljka trenira s nama, kaže trener Vule Trivunović.

Zbog pandemije koronavirusa dva Ukrajinca, Oleksandr Lovyniuk i Illia Kornev, nisu počeli pripreme s GOŠK-om, ali su se u međuvremenu ipak uspjeli uključiti.

 – Ukrajinci su stigli u srijedu i već u četvrtak trenirali, imaju još godinu dana ugovora u GOŠK-u. Ravnopravni su kandidati za prvi tim, a pravi su profesionalci. Nije im bilo lako jer su kompletan ovaj period proveli u Čapljini, a po otvaranju aerodroma u Sarajevu otišli na 20-tak dana kući. Kasnije se opet zatvorio aerodrom u Kijevu pa su zakasnili na pripreme, pojasnio je Trivunović.

Osim mjesta napadača, za koje se u Gabeli nadaju da će popuniti Anes Mašić, odlaskom Elvedina Aletića GOŠK je ostao bez polušpica.

 – Pregovaramo s nekim igračima i nadam se da ćemo i to riješiti, ostaje nam onda samo pozicija lijevog beka jer nam se Vencel Kožul povrijedio u pauzi. Sad imamo samo Safeta Šivšića na toj poziciji i pokušat ćemo naći još nekoga mlađeg. Prvenstvo je dugo i moramo razmišljati o tome da imamo dvije opcije na toj poziciji, ističe trener Gabeljana.

Osim igračkog u Gabeli su osnažili i stručni kadar dolaskom za pomoćnog trenera Ante Strinića, dosadašnjeg šefa struke drugoligaša Ljubuškog.

 – Bili smo zadovoljni i sa Zvonimirom Krtalićem koji je radio od zime, ali nam je potreban netko tko ima A trenersku licencu Zahvaljujem se Krtaliću na predanom radu, ali ovo je uvjetovalo da dođe do promjena u kadru. Morali smo brzo reagirati i dobili smo kvalitetnog stručnjaka i čovjeka koji će nam pomoći da ovi momci budu bolji, zaključio je Vule Trivunović.

Zbog završavanja školovanja za UEFA Pro licencu Trivunović bi mogao u dva navrata biti odsutan tijekom jesenske polusezone, pa bi onda ekipu vodio Strinić. Er.B.

Doziranje opterećenja

Postupni ulazak u trening nakon duge stanke je ono zbog čega su u GOŠK-u krenuli raditi dosta ranije nego ostali klubovi ovog ranga.

 – Prošli tjedan smo iskoristili da ih uvedemo u trening i zaštitimo od ozljeda, doziramo opterećenje. Radimo dosta vježbi mobilnosti kako bi što u većoj mjeri izbjegli ozljede i vodimo računa o vremenu oporavka poslije treninga. Bila je prevelika pauza i trebat će strpljenja. Ipak imamo dovoljno vremena i mislim da ćemo imati kvalitetnu ekipu koja će biti ravnopravna svima za plasman u viši rang, izjavio je Trivunović.

Dogovorene tri utakmice

Gabeljani imaju trenutno dogovorene tri pripremne utakmice. To su susreti s Veležom 5. srpnja u Gabeli, potom dvoboj sa Željezničarom na Grbavici 10. srpnja i Igmanom iz Konjica 18. srpnja. U Gabeli planiraju osim toga još dvije provjere (ukupno pet), ali protivnici još nisu definirani. Između 20. i 26. srpnja će momčad raditi na Kupresu.

Odlasci – dolasci

GOŠK su ovog ljeta napustili: Elvedin Aletić, Vernes Islamagić, Faris Hukara, Adnan Haračić i Eldin Mustafić. U klub su dosad stigli: Eldar Bašović (Orašje), Marko Despotović (Radnik, Bijeljina) i Vladimir Arsić (Borac, Banjaluka), Matko Milović (Zrinjski), Danko Radić (Lokomotiva, Beograd).

VEZANO

UKRAJINCI U GOŠK-u: Već u 9 u jutro kad su treninzi je vruće, a poslije 12 je kao – “dobrodošli u pakao”

urednik

Trivunović: Želimo uspostaviti igru u kojoj će ljudi koji nas dođu gledati imati što vidjeti

urednik

“Priznanje ovog stanja na tablici bi bio presedan ”

urednik