Image default
DNEVNI

Sutra prijedlog da BiH Hrvatskoj uvede recipročne mjere zabrane

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković reagirala je je na informacije o zabrani tranzita za državljane BiH kroz Hrvatsku od jutros na GP Doljani.

Povodom informacija da je na graničnom prelazu Doljani 28. lipnja 2020. godine putnicima iz Bosne i Hercegovine onemogućen tranzitni prelazak kroz Republiku Hrvatsku prema Neumu, dala sljedeću izjavu:

“Referirajući se na informaciju i činjenicu da je građanima BiH onemogućen čak i tranzit kroz Hrvatsku, nesporno je da će ministarstvo na čijem sam čelu već sutra, prvi naredni radni dan, predložiti reciprocitet.

Naime, mišljenja sam da je nesporna činjenica da Hrvatska kao članica EU mora poštivati zajedničke stavove, ali se ne slažem sa činjenicom da se našim građanima zabrani i tranzit kroz Hrvatsku. Ovo čim prije jer Hrvatska ima mnogo veći broj novozraženih Corona virusom, a značajno manje provodi testiranje”, navela je Turković i dodala:

“Nije mi poznato zbog čega se Hrvatska odlučila na ovakve mjere, ali poznat je naš pozitivan odnos prema svim zemljama u okruženju kada je riječ o turizmu, poslovnim putovanjima i mogućnostima trgovinske razmjene u vremenima koja su do jučer za nas bila nepoznata, a to je vrijeme pandemije”.

VEZANO

O ulasku u Hrvatsku odlučuje granična policija

urednik

Državljani BiH moraju ispuniti posebne uvjete za ulazak u Hrvatsku

urednik

Od danas na odmor u Hrvatsku možete bez samoizolacije! Bar za sada

urednik