Image default
DNEVNI

KRIJUMČARENJE LJUDI I KRIVOTVORENJE NOVCA: SIPA u Mostaru uhitila tri osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Mostaru lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo – krijumčarenje ljudi.

Postupajući po Naredbi Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici SIPA-e pretresli su putničko motorno vozilo u kojem je otkriveno 19 krijumčarenih osoba za koje je provjerama utvrđeno da su državljani Iraka, Irana i Sirije.

U skladu sa članom 66. Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, privremeno je oduzeto navedeno putničko motorno vozilo za koje postoje osnovi sumnje da je korišteno prilikom organizacije prevoza migranata.

Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predane u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Spomenute aktivnosti provedene su u suradnji sa Službom za poslove sa strancima i MUP-om Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopćeno je iz SIPA-e.

Krivotvorenje novca
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su  u Mostaru  lišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 205. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „krivotvorenje novca“. Po naredbi Suda BiH u Mostaru je pretresen stambeni objekat koji koristi osumnjičena osoba, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, saopćeno je iz SIPA-e. Osoba lišena slobode privedena je u prostorije SIPA-e, gdje će biti kriminalistički obrađena.

VEZANO

U Dubrovniku umrla 67-godišnjakinja u koju je pucao sin

urednik

U prometnoj nesreći poginula jedna osoba

urednik

U prometnoj nesreći kod Tomislavgrada poginuo 24-godišnjak

urednik