Image default
DNEVNI NOGOMET

Povratak korone stavio upitnik iznad duela protiv Krupe

Piše: Slaven Nikšić

Zrinjski se od nedjelje priprema na Kupresu, gdje će Plemići trenirati do kraja tjedna i prve pripremne utakmice koja bi u subotu trebala biti odigrana u Tomislavgradu.
Nakon uvodnog dijela priprema u Mostaru, Zrinjski je svoje pripremne operacije premjestio u ugodnije uvjete na Kupresu. Tamo će šef struke Mladen Žižović voditi treninge do subote i prve pripremne utakmice koja bi trebala biti odigrana iduće subote u Tomislavgradu – protiv povratnika u Premijer ligu, Krupe. Kažemo trebala, jer evo korona se vraća, a to će reći da je itekako moguće da dođe do odgode – kao što je odgođena prva provjera prvaka Sarajeva. I ne samo to, u neizvjesnosti su zapravo čitave pripreme, odnosno njihov kratkoročni i dugoročni plan koji je i dalje nedefiniran.
Nema sumnje da će Plemići na Kupresu raditi punom parom, ali struka zbog donekle pogoršane epidemiološke slike u državi nije sigurna da će u subotu igrače moći oprobati u utakmici… kao što nije sigurna, kao ni Uprava, gdje će se i na koji način pripreme nastaviti nakon Kupresa.
Bude li i tada na snazi karantena po izlasku iz zemlje, jasno je da će domaća opcija (možda nastavak rada na Kupresu)  postati realnom, ali postoji i mogućnost da situacija ipak ode u mirnije vode, a to bi onda značilo da su inozemne pripreme (eventualno u Sloveniji, gdje se Zrinjski ljeti pripremao dvije zadnje godine) opet u igri.
Kako god bude, iz ove perspektive ništa ne djeluje sigurnim pa ni zakazani početak Lige 1. kolovoza, ali na Plemićima je da se spremaju kao da će se situacija odvijati po optimističnom scenariju.

VEZANO

Žižović: Nismo mogli dobiti težeg protivnika

urednik

Talijani tvrde da će Fiorentina uskoro poslati ponudu za Stanića, da ga je mjerkao i Juventus

urednik

Mreža i dalje miruje

urednik