Image default
DNEVNI NOGOMET

Vasilj: Mislim da je idealna prilika da Brotnjo pokuša biti prvi

Prethodnih sezona su u Čitluku često kasnili s početkom priprema za start Druge lige FBiH Jug, imali problema sa sklapanjem igračkog kadra koji će Brotnjo predstavljati u ovom rangu, te svoje ambicije svodili uglavnom na sudjelovanje.

Ovoga ljeta su prvi klub iz ovog ranga natjecanja koji je krenuo u pripreme za prvenstvo. Treneru Elvisu Margeti se u subotu odazvao 21 nogometaš.

 – Imamo ambicioznog trenera, krenuli smo u pripreme na vrijeme, on najbolje zna koliko je potrebno da se ekipa dobro spremi. Mislim da ćemo se dobro pripremiti, pristupili smo svemu ozbiljnije, imamo dobru momčad, a dovest ćemo i još nekoliko igrača koji nam trebaju na određenim pozicijama, govori član uprave Brotnja Vladimir Vasilj.

Kompletne pripreme će Brotnjo odraditi u Čitluku. Kadar iz prošle sezone je sačuvan, ali će struka uraditi dodatnu selekciju kako bi se onda mogli i pojačati na deficitarnim pozicijama. Brotnjo je očito krenuo s većim ambicijama nego prethodnih sezona.

 – Većina će klubova biti u financijskim problemima radi koronavirusa. Mislim da je idealna prilika da Brotnjo pokuša biti prvi, smatra Vasilj.

Igrači ovog ranga su bili bez natjecateljskih utakmica od studenog prošle godine kad je okončan jesenski dio prošle sezone.

 – Svi igrači jedva čekaju da krenu utakmice, jer jedno je trenirati sam ili čak kolektivno, a drugo igrati utakmice. Bez utakmica je to ipak letargija, dodaje Vasilj.

Napad na prvo mjesto u Drugoj ligi FBIH Jug su već najavili iz Neuma.

 – Vidjet ćemo u kakvom su stanju ostale ekipe, Tomislav bi mogao biti glavni konkurent, Neum je bio u vrhu prošle sezone… Vidjet ćemo s kakvim će kadrom ostali klubovi krenuti u natjecanje, rekao je Vladimir Vasilj.

Na pripremama Brotnja su se našla i dva igrača iz pomlatka Širokog Brijega i Zrinjskog, Josip Gakić i Kristijan Domgjonaj. U Čitluku su se pojačali i u omladinskoj nogometnoj školi, čiji je novi šef Marko Bencun. Er.B.

VEZANO

Vučić: Svijetla točka ove sezone bi mogli biti mladi igrači, nova imena

urednik

DRUGA LIGA FBIH JUG: Efikasno kolo, Klis uvjerljiv, Ljubuški dominira

urednik