Image default
DNEVNI IZBOR UREDNIKA

Zapad mora podržati Radončićev koncept: Ilegalni migranti poput mrava preplavili ‘bošnjačke’ gradove, država nema pouzdanu evidenciju!

Hrvatske i srpske nacionalne ‘poglavice’ Dragan Čović i Milorad Dodik nepokolebljivo brane upad ilegalnih migranata u svoja dvorišta, s druge strane na bošnjačkim prostorima svjedočimo njihovoj najezdi.

Razmilili su se poput mrava, u Sarajevu su okupirali središte grada, na glavnim raskrižjima i semaforima su se već udomaćili i zarađuju novac trgovinom, uglavnom maramicama, nesmetano voze skupocjena vozila.

Neki i prose. Svakog dana, međutim, dospijeva sve više informacija kako se zapravo nesrazmjeran broj migranata s nepoznatim imenom i prezimenom nalazi u migrantskim središtima, a po svoj prilici daleko više u iznajmljenim ili ustupljenim kućama, stanovima, hostelima ili drugim dosta udobnim smještajima. Ponekad se doima kao da netko skriva te nesretne ljude i da o njima uistinu veoma brižno skrbi.  

Kaotično stanje na terenu

Tako je s područja Bihaća pristigla informacija kako je u nekom fantomskom objektu otkriveno čak oko 600 ljudi iz zemalja tzv. visokog rizika. Oko 450 migranata je vraćeno u Lipu, dok se skupina od 150 migranata razbježala nakon intervencije Službe za poslove sa strancima i MUP-a Unsko-sanske županije.
Situacija u Krajini svakog dana je sve teža, a procjenjuje se da je u kampovima smješteno blizu 3.000 migranata, dok je isti, ako ne i veći,broj migranata izvan kampova odnosno na ulicama ili u privatnom smještaju.
Policija ima sve veći broj prijava o krađama i razbojništvima. Naime, migranti su počeli krasti voće i povrće iz bašti lokalnog stanovništva.

Za to vrijeme se bošnjačke političke vođe, Fahrudin Radončić čelnik SBB-a na jednoj i vrh SDA s isturenim Šefikom Džaferovićem i Biserom Turković, na drugoj strani, prepucavaju oko koncepata za prevladavanje migrantske krize. Dok se ‘patriote’ mrcvare iza zavjese se događa najezda državljana Pakistana, Maroka, Iraka, Alžira, Sirije…,a da država nema pouzdanu evidenciju.

Još nema ključnog odgovora na pitanje tko stvara dobrodošlicu tim ekonomskim  skupinama, za koje Radončić i mnogi drugi tvrde da su prijetnja po sigurnost BiH, i tko daje lažne vize? Formiranje predmeta u Tužiteljstvu BiH o navodno 3000 izdanih lažnih viza u našem veleposlanstvu u Pakistanu u pravnom smislu još ništa ne znači. Sumnjivo je bilo i s turističkim vizama u Jordanu, ali sve to mlitavo tapka u mjestu.

Pasivnost međunarodne zajednice

Iako je odstupio s pozicije ministra sigurnosti zbog konflikta s bošnjačkim članom Predsjedništva Šefikom Džaferovićem zbog različitog viđenja i pristupa migrantskoj krizi, Fahrudin Radončić čini se jedini ne posustaje u nametanju svog koncepta, izgona ekonomskih i neimenovanih migranata iz naše zemlje.

Iako je ustrajan i pumpa problem u svojoj medijskoj imperiji,Radončić nema snage da objedini domaće snage u nametanju radikalnih poteza. Vrh SDA i šef Bakir Izetbegović apsolutno nemaju namjeru proganjati ‘braću’ Arape i nije im mrsko što se oni zadržavaju po bošnjačkim sredinama. 

Provjerena je informacija da je Predsjedništvo SDA svojevremeno i službeno odbacilo Radončićev prijedlog da se iz BiH, za početak kao opomena, hitno u dva do tri zrakoplova u Pakistan vrati nekoliko stotina ilegalnih državljana te zemlje. Radončić je smatrao da bi to poslalo poruku da BiH nije parking prema Europi. Međutim, Izetbegović i njegovi suradnici su procijenili da bi takvim postupkom sebi naškodili pa čak i izgubili lokalne izbore.

Neprihvatljiva je pasivnost međunarodne zajednice. Zapad bi, bez obzirana interese, morao vrlo energično podržati koncept Fahrudina Radončića, jer u trusnoj i podijeljenoj državi ‘uvoz’ islama donosi samo nove nevolje. 

Uglavnom, mohikanac Radončić  optužuje  kako je za “bošnjačke lidere” u Sarajevu, a ponajviše člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i dopredsjedateljicu Vijeća ministara BiH i ministricu vanjskih poslova Biseru Turković, Bošnjaci u Krajini nisu od tolikog značaja kao što su ilegalni migranti iz Pakistana ili građani Novog Pazara.

Podsjećamo da je bivši ministar sigurnosti Fahrudin Radončić najavio deportaciju ilegalnih migranata, ali ta se ideja nije dopala  veleposlaniku  Pakistana u Sarajevu pa je ekspresno obustavljena.

Naime, namjera  tadašnjeg ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića da se više od 6.000 ilegalnih migranata mora identificirati i dati svoju putovnicu  ili drugi identifikacijski  dokument domaćoj policiji, te da će biti deportirani  ukoliko ne posjeduju osobne  dokumente ili odgovarajuću dozvolu državnih institucija, naljutila  je predsjedatelja  Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i šeficu diplomacije  Biseru Turković.

Koja je uloga  Bakira Alispahića ? Kako je Džaferović  davao državljanstva  mudžahedinima?

Fahrudin Radončić pridružuje i bivšega ratnoga šefa policije Bakira Alispahića radikalnim krugovima koji prave  dobrodošlicu i šite ilegalne  migrante  u bošnjačkim  gradovima.

‘Bio je ministar i terorista u pokušaju.  Kada se znaju njegove ratne iranske i druge veze, uopće ne čudi da i on na sve načine pokušava da pomogne radikalnom Šefiku Džaferoviću i njegovoj  povijesno  sramnoj podršci da ovom zemljom nesmetano šetaju  tisuće  neidentificiranih ljudi. Koji uz to, tuku policiju, narod, čak i balerinu usred Sarajeva. Znam da ih bole “pakistanski problem” i respiratorska pljačka, ali nemojte da oni meni objašnjavaju zbog čega sam dao ostavku. Pa, upravo zbog njih i sličnih, koji su mislili da ću biti ikebana i kišobran njihovog radikalizma. Dok je Šefik iz Zenice davao lažna državljanstva, Alispahić je bio njegov šef u Sarajevu. To je ta tajna veza između Džaferovića, člana Predsjedništva BiH, i Alispahića, čovjeka sa američke Crne liste’.

Džaferovićev koncept  amortiziranja migrantske krize i otupljivanje Radončićevog prodržavnog, radikalnog pristupa, ima dakle svoju genezu i on je potpuno razumljiv i raskrinkan. Zato treba razumjeti da upravo zbog te bošnjačke solidarnosti i sumnjive  dobrodošlice, Dodik i Čović  ne žele podnijeti teret te krize i ne dopuštaju Arapima na svoja omeđena ozemlja.

VEZANO

‘ŠVERCALI MIGRANTE’ Od Bihaća do Ključa 800 eura

urednik

Migranti ponovno napravili kaos u kampu u Blažuju

urednik

Ministar Cikotić i veleposlanica Uebber o sigurnosnoj situaciji

urednik