Image default
LOKALNO

HERCEGU URUČENA ZAHVALNICA MOSTARSKOG CARITASA

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas je posjetio Upravu Caritasa Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije na poziv don Željka Majića, ravnatelja te katoličke humanitarne ustanove.

Tijekom sastanka, na kojemu je razgovarano o nizu aktualnih tema od osobite važnosti za širu zajednicu, don Željko je predsjedniku Hercegu uručio Zahvalnicu za ukupnu potporu koju on osobno i Vlada HNŽ pružaju djelovanju mostarskoga biskupijskog Caritasa, s naglaskom na pomoć koja je, tijekom pandemije koronavirusa, pružena Caritasu za korisnike o kojima skrbi u svojim ustanovama.

Premda je izvorno bio predviđen posjet predsjednika Hercega i Caritasovim ustanovama, Rehabilitacijskom centru za osobe s posebnim potrebama ”Sveta Obitelj” u Mostaru i Domu za stare i iznemogle osobe s hospicijem ”Betanija” u Čapljini, od toga se odustalo iz razloga opreznosti zbog aktualne pandemije, a sve s ciljem zaštite brojnih štićenika tih ustanova.

Zahvalivši predsjedniku Hercegu na razumijevanju i potpori, don Željko ga je upoznao i s planovima za buduće djelovanje Caritasa, poglavito o pokretanju novoga tima patronažne službe i Doma za umirovljenike u jednom dijelu Emausa.
Dr. Herceg je, i u ovoj prigodi, naglasio značaj postojanja i rada Caritasovih ustanova koje nesebično i neumorno skrbe za najpotrebitije članove našega društva.

– Neupitna je i daljnja potpora Vlade HNŽ projektima i aktivnostima Caritasa Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije. Vlada će, sukladno raspoloživim mogućnostima, nastaviti financijski podupirati Vaš rad – kazao je predsjednik Herceg svome današnjem domaćinu.

VEZANO

TESTOVI DVA PUTA BILI NEGATIVNI: Korona odnijela još jedan život u mostarskoj bolnici

urednik

Vlada HNŽ utvrdila prijedlog ‘korona zakona’

urednik

‘IMAM MASKU ZA SEBE I ZA MIRZU…’ Starac i dječak iz Mostara korona krizu preživjeli na ulici

urednik