Image default
MUZIKA

Ljetni Hit Mayera i Zane: „Ako ostanem“ – himna o gradu i ljubavi

Legendarno ime mostarskog hip-hopa, Darko Majersky – Mayer i californijska jazz zvijezda s mostarskim korjenima – Zana, objavili su novi single. Riječ je o pjesmi „Ako ostanem“, koja govori o složenom odnosu ljubavi prema gradu u teškom vremenu. 

Melankolična i pjevna, pjesma „Ako ostanem“ dolazi tri godine nakon single-a „Letimo“ koji je obnovio suradnju dvoje umjetnika. Ovaj put, pridružio im se i Dražen Mayerski, čiji intenzivni gitarski solo, ovom single-u daje specifičnu težinu. 

Pjesma je dostupna i za download/stream na linku: https://fanlink.to/AkoOstanem 

„Ako ostanem“ – Posveta napaćenom gradu


Vrijeme pandemije je bilo produktivno za umjetnike koje veže ljubav prema rodnom gradu – Mostaru. Premda je materijal za pjesmu „Ako ostanem“ snimljen prije dvije godine, čekao je sve donedavno da ugleda svjetlo dana i dođe do ušiju slušalaca.   

„Ja tvrdim da ovo nije ljubavna pjesma. Makar ne o ljubavi između dva ljudska bića. Ja ovu pjesmu vidim kao posvetu ovom napaćenom gradu.“ – rekao je Darko Majersky – Mayer

Turneja usprkos pandemiji? 


Zana Messia nedavno je u SAD-u objavila novi album pod nazivom „Detour“. Premda ima puno posla, ne krije radost zbog ostvarenog projekta s Mayerom kojeg smatra jednim od najtalentovanijih ljudi s kojima je surađivala. U tom kontekstu valja napomenuti da je Zana surađivala i sa Steviem Wonderom i Paulom Oakenfoldom. Nada se da će prilike dozvoliti da se zajedno nađu i na turneji.    

 „Ako ostanem je pjesma koju sam napisala s našim Mayerom. Snimili smo je prije dvije godine kao dio zajedničkog EP-a. Mayer mi je jedan od najdražih i najtalentovanijih suradnika. Nadam se da ćemo uskoro biti na turneji.“ – poručila je Zana Messia

Stihove su napisali Darko Mayersky i Zana Messia, dok su za muzički dio bili odgovorni Darko Majersky, Stjepan Jelica & Dražen Majersky. Mix i mastering materijala uradio je Darko Mayerski – Mayer. 

O Mayeru i Zani


Zana Mesihović, koja nastupa pod umjetničkim imenom Zana Messia živi i radi u Californiji gdje je status zvijezde u usponu dobila pjesmom ”If You're wondering”, predloženom za Oscara. Snimila je album Balkan Soul, surađivala s Steviem Wonderom i DJ-em Paulom Oakenfoldom te završila jazz studije na jednom od najprestižnijih svjetskih univerziteta UCLA-u. 

Darko Majersky – Mayer jedan je od pionira hip-hop glazbe na Ex-Yu prostorima, MC i produkcijska legenda zaslužna za ogroman doprinos razvoju hip-hop kulture u BiH. Široj javnosti najviše je poznat po radu s grupom Sove (”Persa from the mahala”, ”Nek se zna”), kolektivom Malter Crew (”Ne tolerišem”, ”Htjela bit”) te solo projektima (”Plešem”, ”Boje”, ”Mostarska mati”). Član je produkcijskog tima KillaRah te DJ duo-a The Boogie.