Image default
DNEVNI NOGOMET

Dudić: Nakon Željezničara i GOŠK-a mnogi su počeli pametovati…

U trećoj kontrolnoj utakmici stigla je i prva pobjeda. Nakon poraza od Željezničara (2:3), remija s GOŠK-om u Gabeli (1:1), Velež je trećeg dana boravka na Kupresu savladao Tuzla City 3:0.

U odnosu na susret protekle nedjelje u Gabeli, trener Feđa Dudić napravio je određene promjene, ali ne prevelike u toj početnoj postavi. Tako je priliku da starter bude dobio Bihorac, koji je prebolio koronu, a mijenjao je Alagića, dok je u vrhu napada od prve minute zaigrao Ćatić – umjesto Cvijanovića. Napravljena je i promjena na golu, koja nekada možda i nije toliko važna, Bobić je ponovo vratio jedinicu.

Formacijski, bilo je promjena. Umjesto 4-2-3-1, kako je Velež bio izišao na teren u Gabeli, protiv Cityja je Dudić postavio romb u sredini, kroz onih već uobičajenih 4-4-2, s tim da su u vrhu napada zaigrali Brandao i Ćatić. U drugom se poluvremenu formacija mijenjala ulaskom pojedinih igrača, prije svega novaka Mulića pa su se Rođeni vratili na svojih 4-2-3-1.

– Bili smo dominantni u posjedu lopte. Težili smo igri, težili smo presing kada je protivnik u posjedu što je većim dijelom utakmice izgledalo dobro, rekao je nakon utakmice Dudić.

– Natjerali smo protivnika da nabija loptu. Ima propusta, može još bolje, ali drago mi je da nastavljamo igrati. Nakon Željezničara i GOŠK-a mnogi su počeli pametovati… da je Velež slabiji. Trebaš malo gledati utakmicu, vidjeti kada ubacim juniore koji su prezadnji u ligi, ali želim im pružiti šansu. Ovaj put smo nešto drugačije mijenjali pa je to bilo vidljivo na terenu i rezultatu. Ovu pobjedu poklanjamo svom direktoru, Džemilu Šoši, dodao je šef Rođenih.
Šoše je pretrpio infarkt, ali dobro se oporavlja, a usput je poručio kako će možda usporiti, ali da će jednakom odlučnošću nastaviti raditi svoj posao… F. I.

‘Novaci moraju poraditi na dizanju tjelesne spreme’

U susretu protiv Cityja po prvi put na terenu imao je Dudić i dvojicu novaka, stopera Cheshmedjieva i napadača Mulića. Mulić se čak uspio upisati u strijelce.

– Mislim da kompletna ekipa ima dovoljno prostora za napredak, dok novaci moraju raditi na podizanju tjelesne spreme, izjavio je Dudić.

U četvrtak protiv Širokog

Sljedeću provjeru nogometaši Veleža imat će u četvrtak protiv redovitog sparing partnera, Širokog Brijega u 18 sati – vrlo vjerojatno opet na istom terenu na kojem su igrali sa Cityem, u Tomislavgradu.

Direktor Džemil Šoše pretrpio je infarkt, ali dobro se oporavlja, a usput je poručio kako će možda usporiti, ali da će jednakom odlučnošću nastaviti raditi svoj posao


VEZANO

Dudić: Bit ćemo oprezni s novim igračima, nisu još spremni

urednik

Velež: Dudić se dobro sjeća prve utakmice s Plavima…

urednik

Dudić: Tek kada krenu pravi treninzi, vidjet ćemo gdje smo

urednik