Image default
DNEVNI NOGOMET

Uzbuna zbog ozljeda ipak bila lažna

Piše: Slaven Nikšić

Pobjeda Zrinjskog i u drugoj provjeri priprema, ovog puta još sigurnija – razlog za veliki optimizam? Ne još.
Nakon 1:0 kontra povratnika u PL Krupe, Zrinjski je oborio i Croatiju iz Zmijavaca bilo je duplo uvjerljivije (2:0), opet je, kao i protiv Krupe kada je strijelac bio Dragan Lovrić, zabio novi igrač – veznjak Ivan Enin. Drugi gol potpisao je napadač starosjedilac Petar Kunić, a oba su pala u roku dvije minute – Enin je zabio u 10., Kunić u 12. minuti. Mogao je Zrinjski i uvjerljivije, posebno da je Nemanja Bilbija u par navrata bio uvjerljiviji, ali nije…
– Možemo biti zadovoljni ritmom utakmice. Dobro je da dobivamo, radi atmosfere u klubu, ustvrdio je zadovoljni trener Mladen Žižović pa apostrofirao da je zdravstveni karton momčadi ipak bolji nego se prognoziralo (ozljede mučile Kunića, Govedaricu, Zeca, Bekića..).
– Najvažnije da nemamo ozlijeđenih igrača, to je najvažnije. Prostora za napredak ima, bitno je da nismo primili pogodak, dodao je pa najavio skorašnje sužavanje kadra na razumniju brojku koja će najozbiljnije konkurirati za početak prvenstva koji Pod Bijeli brijeg dovodi povratnika u elitu, Olimpik.
– U srijedu smo u Gabeli. GOŠK je pokazao da je dobar tim i da je glavni kandidat za ulazak u Premijer ligu. Dat ćemo svim igračima šansu u tom meču, a od iduće subote i nedjelje ćemo odabrati 15-16 igrača koji će konkurirati za početak sezone.
Nakon GOŠK-a u srijedu, Zrinjski će u Mostaru ugostiti Sarajevo (19. 7.), a generalka za Olimpik (25. 7.) bit će Slavija. Tek tada, a možda ni tada, vidjet ćemo za što je ovaj Zrinjski sposoban – hoće li se, kao što se očekuje, opet uplesti u borbu za vrh, hoće li možda biti glavni u tom fajtu, ili će ipak igrati nešto manje zapaženu ulogu.

Ono što nitko ne očekuje, što renome, tradicija i statistika ne nalažu, je da će Mostarci igrati sporednu ulogu u prvenstvu…

Zrinjski u pripremama


Zrinjski – Krupa 1:0
Zrinjski – Croatia 2:0
Zrinjski – GOŠK 15. 7.
Zrinjski – Sarajevo 19. 7.
Zrinjski – Slavija 25. 7.
VEZANO

Otpala provjera protiv Sarajeva, upitna generalka sa Slavijom

urednik

Žižović se još ne opterećuje Olimpijom

urednik

EUROPSKA LIGA Zrinjski s 3:0 pobijedio Differdange, Žižović: Nadam se da smo probili psihološku barijeru

urednik