Image default
NOGOMET

Osim ždrijeba, danas i definitivna potvrda sastava natjecanja?

Ždrijeb natjecateljskih brojeva klubova Prve lige Federacije BiH za sezonu 2020./2021. će biti održan danas (12 sati) u hotelu Sunce (Vogošća).

Tad bi trebali i službeno saznati sastav ovosezonske Prve lige FBiH za koju se doskora nagađalo kako bi mogla izgledati, a bez definitivnih informacija. U međuvremenu je jasno kako je od ovog ranga natjecanja odustao Metalleghe iz Jajca, a nakon dobivanja novog Upravnog odbora, u zeničkom Čeliku su odlučili krenuti od najnižeg ranga natjecanja kako bi vratili dugove i stabilizirali se. Po tome bi svoje mjesto u Prvoj ligi FBiH navodno trebali ponovno dobiti Slaven iz Živinica i Radnik iz Hadžića, klubovi koji su prošle sezone završili na posljednje dvije pozicije prvenstva. Od članova Druge lige FBiH, među prvacima četiri skupine, uvjete za ulazak u viši rang su imali Vis Simm Bau, koji će biti i debitant u ovom rangu natjecanja, te Posušje, koje se u Prvu ligu vraća poslije deset godina. Prvaci Sjevera (Seona) i Zapada (Rudar Han Bila) ne ispunjavaju uvjete za dobivanje licence.

Po najavama najveći favorit za ulazak u Premijer ligu bi trebao biti gabelski GOŠK koji je najambicioznije ušao u pripremu nove natjecateljske godine, ali će u ovom rangu sigurno imati nekoliko tradicionalno nezgodnih suparnika i za ovaj rang jakih klubova.

Raspored natjecanja, kao i definitivnu službenu odluku o sastavu Prve lige FBiH, ćemo dobiti danas, a po najavi bi prvenstvo trebalo krenuti 8. kolovoza. Er.B.

VEZANO

Ćorić: Mnogi će tražiti formu kroz uvodnih par kola

urednik

Trivunović: Nitko sretniji od nas da se prvenstvo nastavi, ali već sastavljamo tim i za sljedeću sezonu

urednik

Trivunović: Biće jako zanimljivo, nema nijedna ekipa da se može izdignuti iznad ostatka lige

urednik