Image default
NOGOMET

Ćorić: Najvažnije nam je još pronaći jednog ili dvojicu igrača do 21 godine

Nogometaši Posušja su u sklopu priprema za Prvu ligu FBiH, koja starta 8. kolovoza, odigrali i prve dvije test utakmice.

Protiv Širokog Brijega su remizirali sa 1:1, potom s Ljubuškim 3:3. U duelu sa Širokobriježanima su poveli preko Ivana Bešlića, dok je za domaće s Pecare pogodio Stipe Jurić.

 – U prvoj utakmici smo poslije 4-5 mjeseci imali konačno pravu provjeru, najviše po fizičkom aspektu. Za obje ekipe rezultat je bio u drugom planu, više je bilo važno da osjete teren i draž utakmice. Mogu biti zadovoljan po pitanju fizičke spreme. U jeku smo priprema i pokušavamo se dignuti na viši nivo, bilo je dobrih i loših stvari, ali mislim da smo na dobrom putu, rekao je trener Posušja Denis Ćorić.

Protiv Ljubušaka je tri puta pogodio Dario Stipić, a za goste na Mokrom Docu su pogađali Ljubić, Brkić i Puljić.

 – Tu su igrali oni koji nisu dobili minutažu u Širokom Brijegu i koji su na probi. Tražimo još dva mlada igrača jer znamo da u prvenstvu trojica do 21 godine moraju igrati minimalno po 45 minuta. Bitno nam je vidjeti tko tu može odgovoriti zahtjevima za igranje seniorskog nogometa, ističe Ćorić.

Upravo ovaj dio je ostao Posušacima kako bi kompletirali ekipu. Kao posljednje pojačanje im je tako stigao mladi napadač Kristijan Sesar, koji je posuđen iz Širokog Brijega.

 – Imamo pet mladih, ali želimo imati ih minimalno šest. Po mogućnosti iz omladinske škole Posušje, ali sigurno nećemo nametati im nešto nemoguće jer je prijelaz iz omladinskog u seniorski nogomet zahtjevan. Deficitarna nam je lijeva strana gdje prvenstveno želimo mladog igrača, ali nećemo srljati, kaže Ćorić.

U subotu (18 sati) će Posušje igrati protiv člana Treće HNL, Kamen (Ivanbegovina), a 26. srpnja će ugostiti mostarski Zrinjski.

 – Sad još uvijek najviše radimo na dizanju fizičke spreme, a već u subotu ćemo početi uigravati i linije. Neki igrači će dobiti veću minutažu, oni za koje planiramo da iznesu sezonu već moraju skupljati više minuta, zaključio je Denis Ćorić. Er.B.

Ne opterećujemo se protivnicima

Posušaci će poslije 10 godina u Prvoj ligi zaigrati 8. kolovoza protiv TOŠK-a u Tešnju. Prva domaća utakmica je u okviru 2. kola kad će na Mokri Dolac stići ekipa Slavena iz Živinica.

 – Ne obazirem se puno na raspored jer se sa svakim mora igrati. TOŠK je dobro vođena ekipa od trenera Igora Remetića, završili su kao drugi prošle sezone. Sigurno će tu uz GOŠK, Jedinstvo, Vis Simm Bau, Goražde… voditi utrku za sami vrh, ali nećemo se opterećivati s njima, nego samo gledati svoju ekipu i probati igrati što bolji nogomet. Želimo biti stabilni i zlatna sredina, naglašava Ćorić.

Nećemo praviti pritisak dečkima

Iako su ambicije Posušaka stabilizirati se, djeluje da je to klub sa kapacitetom napraviti više.

 – MI smo ipak novi tu, ne znamo svoje domete i želimo prve godine isprofilirati se, a ne praviti pritisak na dečke. Ako napravimo bolji rezultat, onda je to super nagrada, ali nećemo istrčavati sa ciljevima. Moramo biti čvrsto na zemlji kad bude išlo dobro i loše, jer svo to nosi sport.

1. kolo (8. kolovoza)

Jedinstvo – GOŠK

Zvijezda – Orašje

Bratstvo – Goražde

Budućnost – Vis Simm Bau

TOŠK – Posušje

Slaven – Igman

Travnik – Radnik

Rudar – Čapljina

VEZANO

TRAGEDIJA U POSUŠJU: Osam mladih osoba se ugušilo plinom u vikendici!

urednik

Danas sahrana šestero stradalih u Posušju

urednik

Neopisiva tuga i bol

urednik