Image default
LOKALNO

Vedran Markotić: Prioritet privlačenje investitora i ulaganje u infrastrukturne projekte, posebna potpora braniteljskim udrugama

Piše: A. Marinović Musa

LJUBUŠKI – Vedran Markotić, dojučerašnji direktor JP Parkovi d. o. o. Ljubuški, izabran je za vršitelja dužnosti gradonačelnika Ljubuškog, a povjerenje mu je izglasalo Gradsko vijeće na izvanrednoj sjednici.

Bila je to prigoda da sada već bivši gradonačelnik Nevenko Barbarić uputi nekoliko riječi podrške svom nasljedniku, kazavši kako je ovaj izbor, zapravo, bio logičan slijed.

-Gospodin Markotić je zadnjih pet godina vodio JP Parkovi, a kroz to vrijeme je napravljen značajan iskorak u sferi komunalnih djelatnosti u Ljubuškom. Naši sugrađani znaju da to ranije nije bilo tako i ne sumnjam u uspješno obavljanje i ove dužnosti, poručio je Barbarić.

Osvrnuo se i na izbore za Hrvatski sabor, napomenuvši kako će i dalje biti na raspolaganju Ljubušacima, kao i svim građanima u Bosni i Hercegovini.

O budućem radu

Markotić je, pak, govorio o prioritetima u svom budućem radu.

-U ovim izazovnim vremenima moramo raditi na privlačenju investitora, kao i na tome da krivulja zaposlenosti ide prema gore. Biti na usluzi našim žiteljima u ovo vrijeme pandemije je drugi prioritet, a treći – infrastrukturni projekti. Naš dosadašnji gradonačelnik Nevenko Barbarić je kroz svoja četiri mandata, posebno u zadnje vrijeme, započeo brojne infrastrukturne projekte. Sada ne smijemo stati. Moramo i dalje podizati kvalitetu života naših ljudi, rekao je Markotić.

Što se tiče vodoopskrbe, dodao je kako je ostao još potez Studenci-Stubica koji nema završenu gradsku vodoopskrbnu mrežu, a nakon koje će Ljubuški biti jedina sredina u Zapadnohercegovačkoj županiji u kojoj će sva sela imati gradsku pitku vodu.

Stabilno financijsko stanje

Posebno je izdvojio ljubuške poljoprivrednike i braniteljske udruge kojima pomoć i potpora neće i ne smije izostati, a pozitivno je i to što, kako je naveo, preuzima Grad sa stabilnim financijskim stanjem.

-Grad Ljubuški je u stabilnom financijskom stanju, iako su zbog posljedica pandemije smanjeni prihodi od turizma. Nastojat ćemo svojim radom i trudom nadoknaditi taj minus, zaključio je Markotić.

Podsjetimo, Markotić je od 2015. godine vodio JP Parkovi d. o. o. Ljubuški, a koje je u tom razdoblju postalo jedno od najuspješnijih i najstabilnijih javnih poduzeća u Zapadnohercegovačkoj županiji. Dugogodišnji je predsjednik Mladeži HDZ BiH Ljubuški, a od  2010. do 2014. bio je zastupnik u Skupštini Zapadnohercegovačke županije.

VEZANO

PK Ljubuški učinio ovo mjesto jednim od najpopularnijih na letačkoj mapi (FOTO)

urednik

Usluge psihijatra potražilo 1133 pacijenata, psihologa 1049, logopeda 937

urednik

Vedran Markotić prijedlog HDZ-a BiH za v.d gradonačelnika Ljubuškog

urednik