Image default
DNEVNI

Obilježena godišnjica ponovne izgradnje Starog mosta u Mostaru

Iluminacijom Starog mosta u Mostaru i vatrometom večeras je u organizaciji “Centra za mir”  obilježena godišnjica ponovne izgradnje Starog mosta.

(Foto FENA/Mario Obrdalj)

Događaj je popraćen izvedbom taktova Šantićeve “Emine” na trubi, za koju je notni zapis napisao pokojni Đelo Jusić.

Centar za mir i multietničku suradnju iz Mostara zbog epidemiološke situacije ranije je otkazao ovogodišnju međunarodnu manifestaciju “Mostar ne zaboravlja prijatelje”, koja se tradicionalno održavala 23. srpnja na godišnjicu ponovne izgradnje Starog mosta.

(Foto FENA/Mario Obrdalj)

Ovog puta organizator se odlučio da 23. srpnja, uz apel svijetu da se čuva mir, pročelje Starog mosta ukrasi posebnim svjetlosnim efektima.

“Na taj način želimo i ovog puta poslati poruku zahvalnosti i poštovanja kako državama, organizacijama tako i pojedincima koji su direktno sudjelovali u promoviranju i uspješnoj realizaciji ideje da Stari most na Neretvi u Mostaru bude građen kao međunarodni projekt i UNESCO-ov spomenik u slavu mira, zajedništva i suradnje”, poručili su organizatori.

(Foto FENA/Mario Obrdalj)

Inače, manifestaciju “Mostar ne zaboravlja prijatelje” Centar za mir je utemeljio na kraju svečanog završetka izgradnje Starog mosta, 23. srpnja 2004. godine, te na taj datum svake godine dodjeljuje nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima.

(Foto FENA/Mario Obrdalj)

Laureati priznanja “Mostar Peace Connection” bile su brojne svjetski poznate osobe poput Nelsona Mandele, Vatzlava Havela, Muhameda El Baradeija, Roberta Gelbarda, Sulejmana Demirela, Ivice Račana, Federica Mayora, Irine Bokove, Sergea Brammertza, Carmela Aguisua i brojnih drugih.

(Foto FENA/Mario Obrdalj)
MOSTAR, 23. srpnja (FENA) – Iluminacijom Starog mosta u Mostaru i vatrometom večeras je u organizaciji “Centra za mir” obilježena godišnjica ponovne izgradnje Starog mosta. (Foto FENA/Mario Obrdalj)
(Foto FENA/Mario Obrdalj)

VEZANO

Vedad Bašić pobjednik skokova sa Starog mosta

urednik

Stari most u zlatnoj boji kao znak podrške djeci oboljeloj od raka

urednik

NE BOJE SE KORONE: Poznat datum Skokova sa Starog mosta

urednik