Image default
DNEVNI NOGOMET

Vikend generalki pa povratak nogometu nakon pet mjeseci pauze

Piše: Slaven Nikšić

Pred nama je vikend u kojem će većina premijerligaša odraditi generalne provjere pred početak nove sezone. Ne zvuči kao posebno zanimljiva vijest… ako joj ne dodamo detalj koji kaže da natjecateljsku utakmicu u BiH nismo vidjeli od ožujka!Korona je usporila čitav svijet, kompletan svjetski nogomet, a nekako se dogodilo da eto ni mi nismo iznimka. Nije se igralo ni kod nas, tamo od početka ožujka i kompletiranja 22. od 33. kola sezone… s tom razlikom da je većina Liga u okruženju i Europi nastavila sezonu, dok smo mi bili ‘pametni’ i nogometašima priuštili pauzu skoro pet mjeseci dugu pauzu! Čak dužu od vječne zimske pauze koja u našim nogometnim krajevima potraje 100 dana, vrijeme u kojem igrači zaborave koju poziciju igraju, a u klubu se moraju podsjećati koji su bili u prvom dijelu sezone. Dok je kod nas lopta mirovala, u Hrvatskoj su vratili i gledatelje te im onda zbog novog vala korone opet zabranili ulazak na stadione…
Kako god bilo, pred nama je početak nove sezone, u koju premijerligaši ulaze sa skoro pa normalnim pripremama – donekle normalnim po pitanju broja provjera, nenormalnim zbog činjenice da nijedan od njih nije napuštao granice BiH. Svi su radili u svom dvorištu, rivali su bili raspoloživi klubovi, mahom iz nižeg ranga, sve je nekako djelovalo šturo i nedorečeno, mada, većina trenera na kraju je mogla biti zadovoljna odrađenim poslom. Zadovoljstvo se doduše negdje drukčije mjerilo, na primjer u taboru Mladost iz Doboj Kaknja, koja je nakon tridesetak pozitivnih slučajeva virusa ugasila sve operacije kluba, a koje su reaktivirane tek prije par dana – nakon opetovanih negativnih testova zbog kojih su svi odahnuli. Dakle, svi neće jednako spremni ući u nastavak, što je zapravo uvijek slučaj, a nadamo se da će taj nerazmjer biti jedini detalj koji će bosti oči… ne i novi slučajevi zaraze koji bi na tko zna koji način utjecali.
U nizu generalki ovog tjedna ističe se subotnji sudar klubova koji su imali koronu, Veleža i Mladosti (18.30), prvog dana ovog vikenda svoju prvu utakmicu nakon 11 godina igrat će Zrinjski i Posušje (20 sati), dok će Široki, koji se našao uvrijeđen odbijenicom Šibenika u zadnji tren, od 18 sati ugostiti Neretvanac.

VEZANO

U utorak o proširenju Lige koje se neće dogoditi

urednik

PL: Bordo tim i Tatar preuzeli vrh

urednik

Da, nogomet bez gledatelja je bez veze, ali i bez nas…

urednik