Image default
DNEVNI NOGOMET

‘Nema trenera koji sada može reći da ima spremnu ekipu’

Piše: Slaven Nikšić

Zrinjski je spreman za početak prvenstva, ali za što, koji će mu biti doseg? Pod Bijelim brijegom se sigurno nadaju borbi za naslov, za trofeje, ali da je u pripremi sve bilo idealno, da je sada sve idealno, nije.
– Postigli tri fantastična gola, igrali onako kako želimo igrati, rekao je Mladen Žižović nakon generalke protiv Posušja (3:0), koju je uz golove Kunića, Enina i Bilbije obilježio i povratnički derbi Ognjena Todorovića.
Žižović je nakon tog duela istaknuo  da je opet, četvrti put u šest utakmica, sačuvana mreža, da se ‘opet nitko nije ozlijedio’, što se pak na jednom od treninga koji je uslijedio promijenilo. Na duži period iz kombinacija je ispao 19-godišnji branič Josip Radoš.
– Ozljeda koljena koju je zadobio na treningu, nažalost, zahtijeva operativni zahvat i višemjesečnu postoperativnu rehabilitaciju. Nakon kliničke i dijagnostičke obrade ustanovljeno je da je Radoš doživio rupturu stražnjeg križnog i medijalnog kolateralnog ligamenta, izvijestio je klub.


Nakon Posušja, u utakmici za igrače koji nisi igrali u toj generalnoj probi, Mostarci su remizirali sa Jadran Lukom Ploče (2:2) – strijelci za kombiniranu momčad bili su Miljan Govedarica i Mario Tičinović, uz kojeg je prve minute u pripremama upisao i Miljan Škrbić. Da, unutra su opet neki važni igrači, u širim su kombinacijama, ali nije da su baš do kraja spremni za prvo kolo i vikend gostovanje Olimpika u Mostaru.
– Ne postoji nijedan trener da može u ovoj situaciji može ustvrditi da mu je ekipa spremna, komentirao je Žižović pa konkretno prokomentirao dvojicu povratnika: Tičinović je sigurno u zaostatku zbog tri sedmice pauze, dok je Miljan (Govedarica) zdrav, ali odradio je samo par treninga s ekipom.
Ipak, u kompletu je Žižović mogao biti zadovoljan uoči Olimpika.
– Vrlo je bitno je da nismo poraženi u pripremama, a sada nas nakon dugo vremena čeka natjecateljska utakmica. Olimpik je nepoznanica, ali znamo da će biti tvrdo, jer evo… pokazali su to u utakmici u Tuzli.   

Zrinjski u pripremama

Zrinjski – Krupa 1:0
Zrinjski – Croatia 2:0
Zrinjski – GOŠK 2:1
Zrinjski – Čapljina 2:0
Zrinjski – Posušje 3:0
Zrinjski – Jadran 2:2


VEZANO

Arežina se vratio u Zrinjski

urednik

EL: Borac očekuje potencijalo gostovanje u Istanbulu

urednik

Zrinjski: Bez svježih referenci uoči APOEL-a

urednik