Image default
NOGOMET

Trivunović: Bit će jako neizvjesna sezona, nitko sebe ne može nazvati apsolutnim favoritom

Protekli tjedan je gabelski GOŠK odradio pripreme na Kupresu, a potom na povratku odigrao prijateljsku utakmicu s aktualnim prvakom Bosne i Hercegovine, Sarajevom (poraz od 2:1) pa ekipa na dva tjedna od starta prvenstva u Prvoj ligi FBiH u pozitivnom tonu očekuje natjecateljski dio sezone.

Kupreške pripreme su na više načina bile od koristi Gabeljanima.

 – Jako sam zadovoljan, zahvaljujem se ljudima, vlasniku hotela što smo imali sve moguće uvjete. Teren je jako uvjetan, nitko nas nije remetio. Hvala upravi kluba koja nam je omogućila odlazak na pripreme u ovako teškoj situaciji. Što je najvažnije iskoristili smo to da odradimo sve što smo zamislili. Vrijeme smo proveli na najbolji način po pitanju boljeg upoznavanja i socijalizacije igrača, zatim da se spremimo i osvježimo od prethodnih utakmica, rekao je trener Vule Trivunović.

Tako su pozitivnih dojmova napustili i meč odigran sa Sarajevom.

 – To što smo uradili, pokazali smo protiv Sarajeva gdje mogu reći da smo bili dostojan protivnik aktualnom osvajaču titule. Bilo je jako dobrih stvari i taj zajednički rad je bio apsolutno pun pogodak.

Oporavio se i Bojan Mihajlović koji je igrao 70 minuta u Sarajevu.

 – Sasvim druga ekipa je kad on igra, igrači osjećaju stabilnost i sigurnost, kaže Trivunović koji se osvrnuo na prethodne susrete:

 – Odigrali smo u dobrom dijelu kvalitetno protiv Veleža, solidno i protiv Željezničara, dok se protiv Zrinjskog osjećao umor. Zatim smo bili jako teški protiv Igmana, jer 4 utakmice u 13 dana ne mogu izdržati ni kvalitetnije ekipe od nas.

Generalnu probu će Gabeljani imati u subotu kad u Gabelu stiže Jadran iz Ploča. Potom slijedi prvenstvo i otvarajuća utakmica s Jedinstvom u Bihaću.

 – Utakmica protiv Igmana nam je pokazala kakve će biti sve naše u prvenstvu, odnosno s kojim motivom će ulaziti protivnici protiv nas. Moramo biti mentalno jaki, za nas će biti svaka utakmica presudna, i svaka jako teška bez obzira gdje igrali. Ostala su još dva tjedna da doradimo neke stvari, a nadam se da ćemo prvenstveno biti zdravi za start, to je osnova, kaže Trivunović.

GOŠK ima jasan cilj – plasman u Premijer ligu.

 – Sačekat ćemo definitivno početak prvenstva da bi vidjeli tko su naši konkurenti. Ne bih htio nikoga isticati iako je bilo vrlo aktivnih u prijelaznom roku. Ali tu su TOŠK, Goražde, Vis Simm Bau, Posušje, Rudar, Jedinstvo, Igman…. Mislim da će biti jako teška i neizvjesna sezona, a nitko sebe ne može nazvati apsolutnim favoritom, zaključio je Vule Trivunović. Er.B.

Pauza nije prijala igračima

Zbog duge stanke Gabeljani su krenuli u pripreme dosta ranije nego ostali, kako bi što spremnije dočekali početak prvenstva u Prvoj ligi FBiH, 8. kolovoza.

 – Želimo dalje podizati nivo forme kako bi nam svima bilo lakše kad krene prvenstvo. Pauza je učinila svoje, vidi se da nije prijala nijednom igraču, neki ulaze sporije, neki brže u ritam, ali imat ćemo ekipu koja će biti konkurentna za sami vrh.

VEZANO

Trivunović: Želimo uspostaviti igru u kojoj će ljudi koji nas dođu gledati imati što vidjeti

urednik

Trivunović: Treba nam odluka Saveza o startu prvenstva da bi znali kad krenuti u pripreme

urednik

Lavovi kreću s pripremama 17. lipnja

urednik