Image default
ONLINE+

Uginuo prvi pas zaražen Covidom-19

BUDDY, sedmogodišnji njemački ovčar sa Staten Islanda u New Yorku, prvi pas koji je na testiranju bio pozitivan na koronavirus u Sjedinjenim Državama, uginuo je 11. srpnja nakon tromjesečne bolesti. 

Kako je prenio CNN pozivajući se na National Geographic, nije jasno je li Buddy uginuo od komplikacija izazvanih koronavirusom kojim se vjerojatno zarazio od svog vlasnika Roberta Mahoneyja ili od limfoma. 

Dva veterinara koja nisu sudjelovala u Buddyjevom liječenju su na temelju medicinske dokumentacije rekla da je pas vjerojatno uginuo od raka.

“Nije jasno je li se zbog raka lakše zarazio koronavirusom ili je obolio zbog virusa, ili se to poklopilo”, piše časopis. 

“Kažete ljudima da vam je pas pozitivan i oni vas gledaju kao da imate deset glava”, rekla je Mahoneyjeva supruga Allison.

Američko ministarstvo za poljoprivredu (USDA) potvrdilo je 2. lipnja da je Buddy prvi pas u kojega je bila potvrđena zaraza koronavirusom u Sjedinjenim Državama.

Tada je USDA izvijestio da su uzorci uzeti radi testiranja jer je pas pokazivao teškoće pri disanju i dodao: “Očekuje se da se pas potpuno oporavi.”

No to se nije dogodio i njegovo se zdravstveno stanje pogoršavalo i na kraju je počeo izbacivati ugruške krvi.