Image default
NOGOMET

‘Trebat će nam malo sreće u prvih par kola’

Piše: Slaven Nikšić

“Bit će vrlo teško nakon pet mjeseci bez natjecateljskog naboja ući u prvenstvo, ali na nama je da razdrmamo igrače i upišemo zapažene rezultate”, rekao je trener Zrinjskog Mladen Žižović u najavi prve utakmice sezone, koja u subotu Pod Bijeli brijeg dovodi povratnika u PL.Nakon četiri natjecateljske utakmice u prvih sedam mjeseci ove godine, Zrinjski će u subotu na startu nove sezone Pod Bijelim brijegom dočekati Olimpik. Ma kakav god protivnik bio, bit će teško, jer predugo se nije igralo za bodove, ali u Mostaru znaju da se moraju ponašati kao da velike, prevelike pauze nije bilo. Zrinjski je jednostavnog tog renomea da mora pokušati pobijediti na startu sezone, kod kuće, ma u svakoj utakmici sezone.
– Svi smo jedva čekali da prvenstvo krene. Nadam se da više neće biti prekidanja, počeo je šef struke Mladen Žižović, osvrćući se na činjenicu da prvenstvo počinje u posebnim okolnostima, u vremenu kada se čitav svijet i dalje povija pod naletom virusa i reperkusijama koje on sa sobom donosi.
Zrinjski nije imao drugog načina pripremiti se za prvenstvo, nego odraditi pripreme kao da je sve normalno…, doduše odradio ih je, kao i ostali premijerligaši, u kompletu unutar granica BiH, a rivali su najvećim dijelom bili niželigaši. Redom je savladao Krupu (1:0), Croatiju iz Zmijavaca (2:0), GOŠK (2:1), Čapljinu (2:0), Posušje (3:0), a u kombiniranom sastavu remizirao sa Jadranom iz Ploča (2:2)…
– Odigrali smo šest prijateljskih utakmica, upisali pet pobjeda i jedan remi, ali to ništa ne znači. Pristup u prijateljskim utakmicama drukčiji je od onoga u natjecateljskim. Teško će biti nakon pet mjeseci, ali na nama je da igrače razdrmamo, naglasio je Žižović pa se osvrnuo na ciljeve bačene pred njega i remontiranu momčad koja opet ima trojac Bilbija – Todorović – Filipović, igrače koji su najviše dali kod osvajanja tri vezane titule u periodu od 2016. do 2018.

– Bez obzira tko bio trener i tko nosio dres, ambicije su iste. One su maksimalne u prvenstvu i Kupu, a nadamo se i iskoraku u Europi. Nadam se da ova generacija to može, rekao je pa najavio ‘nikad zanimljivije prvenstvo’.

– Bit će jako zanimljivo, jer mnogi najavljuju borbu za Europu. Pored velike četvorke, vjerujemo da ćemo vidjeti i jak Borac, Tuzlu City, Velež…
Olimpik, koji se u PL vratio nakon tri sezone u Prvoj Federacije, nije svrstao među najozbiljnije kandidate, ali daleko od toga da Vukove zbog toga ne cijeni. – Dugo su na okupu, doći će motivirani sa jakom voljom i željom. Imaju dobrog trenera koji zna igrati na rezultat, vjerujem da će ovdje doći da ne izgube, primijetio je Žižović koji se za kraj nije mogao pohvaliti idealnim stanjem u momčadi.
– Imamo nekoliko igrača koji nisu u optimalnoj formi, bit će nam potrebno malo sreće da u prvih par kola zbog toga rezultat ne bude trpio. Teže ozlijeđeni Radoš sigurno neće igrati, vidjet ćemo kakva je situacija sa Eninom.  

VEZANO

Imaju li premijerligaši uopće odgovore na pitanja iz Saveza?

urednik

‘Nema trenera koji sada može reći da ima spremnu ekipu’

urednik

U nedjelju protiv Čapljine, generalka ipak protiv Slavije

urednik