Image default
DNEVNI NOGOMET

Dudić: Nismo zaboravili igrati, ali pristup protiv Zrinjskog mora biti drukčiji

Hladan tuš je stigao ekipi Veleža i prije kiše koja je natopila ulice Mostara u utorak.

Na Grbavici je Velež poražen uvjerljivo, tri razlike, što je jedan od težih poraza u posljednjih par sezona, računajući Prvu i Premijer ligu BiH. Prošle, nikada završene sezone, Velež je imao ukupno osam poraza, samo u dva navrata ekipa je primila tri gola. U prvom kolu protiv Mladosti u Mostaru 1:3, drugi put u Banja Luci (Borac 3:1). Niti u jednom od ova dva susreta na klupi nije bio sadašnji trener Feđa Dudić, tako da možemo napisati kako je i njemu kao treneru Veleža ovo najteži poraz. Poraz od Željezničara je analiziran, sada slijedi neugodan period u kojem će Velež u četiri dana odigrati dvije izuzetno teške utakmice, prvo protiv Zrinjskog, nakon toga i Širokog Brijega.

Euforija koja je temeljena na dobrim rezultatima iz prošle sezone, malo je ipak splasnula, lopta je spuštena na zemlju, što je možda čak i dobro jer ovo je nova i opet se mora za svaku loptu ginuti, ići maksimalno, igrači se moraju dokazivati ponovno. Jer bez obzira što je bilo pobjeda i uspjeha, gledajući igru Veleža, bilo je tu još prostora za napredak. Sada je Velež ušao u sezonu bez tri važna igrača u svakoj liniji. Došle su dvije zamjene koje tek treba da se dokažu. Veležu na oba beka igraju po vokaciji vezni igrači, barem su igrali protiv Željezničara i većim dijelom priprema. U rosteru Rođeni imaju samo 14-15 igrača spremnih iznijeti teret vrlo zahtjevne sezone, neka imena, novi igrači se najavljuju, ali za sada je sve u zraku. Trebao je doći iskusni Emir Halilović, ali još uvijek nije. Nakon toga se pojavila informacija da bi Samir Efendić mogao biti taj “traženi”, ali to je očito dezinformacija. Ipak tu je jedno novo lice. Ugovor s ekipom Veleža je potpisao Slaviša Radović koji igra na poziciji lijevog beka i koji je proteklom periodu pokušao pronaći neki inozemni angažman, ali nije uspio. Tri sezone je Radović nosio dres Radnika, realno bez obzira na probleme u zadnjoj liniji, Radović neće odmah u „vatru“. U međuvremenu igrači treniraju, pripremaju se za subotu, za susret koji je mnogima u gradu Mostaru najvažniji u sezoni, a psihološki takve utakmice znaju biti najteže, kako za igrati tako i za pripremiti.

 – Radimo, treniramo, malo smo bili u teretani, razgovarao sam s igračima. Ono što smo vidjeli na Grbavici, treba biti jedna velika škola. Dogodila nam se takva utakmica kakva se jednostavno može dogoditi. Međutim, ne smije se dogoditi da nedostaje koncentracije, voljnog momenta, to se ne smije događati u utakmicama protiv onih najboljih, jer to su ekipe koje znaju kazniti svaku vašu pogrešku. Mi smo protiv Željezničara izgubili tri lopte i primili tri gola. Moramo biti svjesni svoje kvalitete, ali i činjenice da smo limitirani na pojedinim pozicijama. Zato je jako važan pristup, reći će Dudić koji sada mora ekipu što bolje moguće pripremiti za Zrinjski.

Nije lako, jer jedan poraz se može “progutati”, nakon dva bi već bilo jako neugodno, bez obzira na ime protivnika.

– Maksimalno respektiramo Zrinjski koji možda nije briljirao u prvom kolu, ali je pobijedio, pa su samim tim u psihološkoj prednosti. Međutim, mi nismo zaboravili igrati, vjerujem da će pristup već na sljedećoj utakmici već biti drukčiji. Mislim da motiva neće nedostajati i da ćemo vidjeti pravi Velež u subotu. Znamo da neće biti lako, jer Zrinjski je odlična ekipa, imao je na pojedinim pozicijama po dva, tri ili čak četiri igrača, naglašava Feđa Dudić. F.Ibrulj

VEZANO

Velež: Drugi poraz u pripremama

urednik

Ozljeda Hasanovića učinila svoje: Dudić i dalje traži idealnu postavu

urednik

Mladost, Zrinjski i Velež pobijedili virus, no bojazan da su neki prikrivali oboljele i dalje brine

urednik