Image default
BIH IZBOR UREDNIKA

Suniti Hindić za ubojstvo Nine Ivankovića tri i pol godine zatvora

Tri mjeseca nakon početka suđenja, točnije od 22. svibnja, u ovaj petak (28. 8.) Županijski sud u Mostaru izrekao je presudu 22-godišnjoj Suniti Hindić za ubojstvo 55-godišnjeg Nine Ivankovića, vlasnika motela ‘Villa Ivanković’ u mjestu Buna kod Mostara.

Sudsko vijeće Županijskog suda u Mostaru kojim je predsjedavao Elis Sultanić izreklo je danas presudu Suniti Hindić (21) iz Travnika za ubojstvo mostarskog biznismena Nine Ivankovića (55) u njegovoj Villi na Buni kod Mostara. Ona je osuđena na tri i pol godine zatvora.Sudsko vijeće Županijskog suda je ovo krivično djelo okarakteriziralo kao ubojstvo iz nehaja.

Prema optužnici Tužiteljstva HNŽ-a, koju zastupa tužiteljica Tanja Marčinko, Hindić se tereti da je 4. listopada 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu “Ville Ivanković“ u kojoj se nalazio Nino Ivanković te je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, u namjeru da ga usmrti, ispalila hitac u njegovom pravcu. Usljed zadobivene prostrijelne rane Ivanković je obilno iskrvario i na licu mjesta podlegao.

Osuđena Sunita Hindić i ubijeni Nino Ivanković su, kako je navedeno bili u ljubavnoj vezi.

Hindić je nakon toga, skočivši s kata hotela i tako zadobivši prijelome na stopalima obje noge, pobjegla s mjesta događaja roditeljima u Bugojno, da bi se policiji predala dan poslije. Optuženu Hindić, zbog načina života bh mediji često su nazivali starletom, a zbog tragičnog ishoda jutra 4. listopada prošle godine, županijsko sudsko vijeće kojim predsjedava sudac Elis Sultanić, odlučiti će je li ubojstvo Nine Ivankovića optužena planirala ili je posrijedi nesretan slučaj.

Mučno suđenje

Dok Hindić tvrdi da nije planirala i željela ubiti Ivankovića i da se radilo o spletu nesretnih okolnosti, a optužnica Tužiteljstva, postupajuća tužiteljica Tanja Marčinko, Hindić tereti da je s predumišljajem oduzela život mostarskom ugostitelju. S druge strane, njena obrana zastupana po odvjetnici Nadi Dalipagić, stava je da je riječ o ubojstvu kao posljedici nesretnog slučaja te da nije bilo predumišljaja.

Sunita Hindić za ubojstvo mostarskog biznismena Nine Ivankovića (55) u njegovoj Villi
na Buni kod Mostara osuđena na tri i pol godine zatvora.

Ovo suđenje je pobudilo veliko zanimanje javnosti prvenstveno u Mostaru, sam događaj je šokirao mostarsku regiju, a otkrilo je i detalje dekadentnog života sa tragičnim krajem.

Suđenje u ovom predmetu, u kojem se do u detalje opisuje strastven odnos optužene i ubijenog ostavilo je mučan trag. Pojedinosti u ovom slučaju kao i sami čin ubojstva, barem sudeći prema riječima i tužiteljstva i obrane, govore o  ispadima ljubomore, strasti i afektivnim scenama, svijetu droge, alkohola i više nego sumnjivog morala.

No, i tužiteljstvo i obrana suglasni su da postoje činjenice da je optužena bila u ljubavnoj vezi s ubijenim.

Kobno jutro 4. listopada

Podsjetimo, tužiteljstvo je tvrdilo da se radilo o ubojstvu s predumišljajem, obrana da je riječ o ubojstvu kao posljedici nesretnog slučaja te da nije bilo predumišljaja. Iznoseći optužnicu protiv Sunite Hindić, tužiteljica Sanja Marčinko je navela da je ista ubila Ivankovića oko 7 sati ujutro i to nakon kobne prepiske SMS-ovima s ubijenim. Kobnom događaju, po riječima tužiteljice, uslijedila je svađa Hindić i Ivanković, a što je zabilježeno i SMS porukama. Nakon što je, prema tužiteljstvu, Hindić s posljednjeg kata Ville Ivanković sišla u prizemlje i nepozvana ušla u sobu 101, u kojoj je bio Ivanković, ista je na njega počela galamiti. 

“Da bi ponovo nakon kraće verbalne svađe, uzela pištolj marke CZ, cal. 7,65 mm, koji se nalazio u Nininoj sobi, a u koju sobu je ista povremeno dolazila, zatim repetirala pištolj i okrenula ga prema Nini Ivankoviću, koji se nalazio licem okrenut prema njoj i u tom trenutku, iako svjesna svog djela, htijući ga usmrtiti, ispalila iz blizine jedan hitac iz pištolja u njegovom pravcu, nanijevši mu na taj način prostrijelnu ranu u predjelu unutarnje strane lijevog ramena… što je prouzročilo nasilnu smrt oštećenog na licu mjesta”, optužba je koja tereti Sunitu Hindić za ubojstvo s predumišljajem.

Obrana tvrdi da je optužena nakon međusobnog naguravanja s Ivankovićem, on njoj izvadio pištolj iz noćnog ormarića govoreći joj „Riješi više ovo sve“, te da je slučajno ispalila jedan metak iz pištolja i potom vidjela da je oštećeni pogođen. Nakon toga, prema svjedočenju Hindić, oštećeni joj je rekao da ide tražiti pomoć, a ona je pozvala hitnu pomoć i zvala po hodniku hotela želeći pružiti pomoć nastradalom.

Kao olakšavajuću okolnost, obrana je navela da je Hindić pozvala Hitnu pomoć kao i sve prisutne u tom ugostiteljskom objektu da pomognu nastradalom, a da je lomove nogu zadobila uslijed skoka sa kata hotela zbog straha i šoka kao i zbog prijetnji prisutnih u ovom ugostiteljskom objektu ali da nije željela bježati, te da je išla svojim roditeljima zbog pomoći i podrške i sama se predala policiji.

Nakon izricanja presude, Hindić ima pravo na žalbu, a o istoj će odlučivati Vrhovni sud.

VEZANO

Mostar: Bajram namaz u svim džamijama, središnja svečanost u Sjevernom logoru

urednik

Pozvali Ustavni sud BiH da riješi mostarski problem

urednik

NASTAVLJENO SUĐENJE SUNITI HINDIĆ: Što su rekli supruga, sin i svjedoci?

urednik