Image default
BIH IZBOR UREDNIKA

‘CRKAVICA’: Mirovine za kolovoz…

MOSTAR – Sukladno Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju, mirovine za mjesec kolovoz tekuće godine počet će biti isplaćivane preko Jedinstvenog računa riznice FBiH, u subotu, 5. rujna 2020. Sve mirovine ostvarene po Zakonu o MIO/PIO, s iznimkom najviših i mirovina ostvarenih u 2020., bit će povećane za 2,8% s primjenom od 1. siječnja 2020 godine.

Odlukom o usklađivanju obuhvaćene su minimalne i zajamčene mirovine ostvarene i u 2020. godini, koje će također biti povećane za 2,8%, priopćio je Federalni zavod MIO/PIO.

Korisnicima mirovina ostvarenih prema Zakonu o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata, a prema odredbama navedenog zakona, mirovine će biti usklađene za 0,6% s primjenom od 1. siječnja 2020., s iznimkom minimalnih mirovina, koje se povećava za 2,8%. Pored uvećanih mirovina za kolovoz, korisnici će prilikom isplate dobiti i razlike između isplaćene i uvećane mirovine za razdoblje 1. siječanj 2020. – 31. srpanj 2020.

Mirovinu za kolovoz će primiti  427.883 korisnika a ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za kolovoz i razlike za prvih sedam mjeseci, s uračunatim troškovima, iznose oko 230 milijuna KM.

VEZANO

Federacija se zadužila za novih 50 milijuna maraka

urednik

KVESIĆ: Unatoč padu prihoda, od kolovoza povećanje mirovina

urednik

Penzije će biti povećane za 2,8 posto

urednik