Image default
BIH DNEVNI IZBOR UREDNIKA

Iz mostarskog zatvora pobjegao jedan od najopasnijih ljudi na Balkanu

Za Feridom Suljovićem zvanim Ćićo iz Sarajeva raspisana je tjeralica nakon što se u petak, 28. kolovoza nije vratio u Kaznenopopravni zavod (KPZ) Mostar, potvrđeno je iz Uprave mostarskog zatvora.

Suljović se u KPZ Mostar trebao vratiti nakon 30-dnevnog prekida kazne, koju mu je, zanimljivo, odobrio Općinski sud u Mostaru, a čijom je presudom osuđen na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od godinu i dva mjeseca zbog izvršenja 15 teških krađa koje je počinio na području Mostara.

Kako piše espreso.rs., on je zbog zdravstvenih problema zatražio prekid kazne u trajanju od 30 dana. Unatoče tome što su na njegov zahtjev iz KPZ-a Mostar dali negativno mišljenje, Sud mu je odobrio prekid kazne.

Suljović je, prije godinu, zajedno s četvoricom zatvorenika pokušao bijeg iz mostarskog zatvora.

 U večernjim satima, 21. kolovoza su razvalili krevete te metalnim šipkama, kao i drugim alatkama probušili rupu na zidu ćelije, napravivši otvor veličine metar sa 70 centimetara. Od bijega su ih, bukvalno, dijelile minute kada su im u ćeliju upali policajci, a s kojima su se sukobili te dvojicu teže povrijedili.

Također, Suljović je lani i presudom Vrhovnog suda FBiH osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubojstva poznanika Marija Tomasa koje se dogodilo prije 10 godine, piše espreso.rs.

VEZANO

Maloljetna osoba preminula nakon pada s ringišpila

urednik

U kombiju otkrili 55 kg marihuane

urednik

Mušić: Ne može se ignorirati uloga Armije BiH u oslobađanju Mostara

urednik