Image default
DOM

Jednostavni trikovi s kojima možete olakšati život u kuhinji

Neki od savjeta pomoći će vam da uz pomoć malih trikova imate velike efekte.

Štipavice
Kako biste riješili problem s otvorenim vrećicama neiskorištenog zaleđenog povrća, čipsa, tjestenine ili riže, koristite mini štipavice kako biste spriječili prosipanje iz vrećica. Nakon što presavijete rub, stavite kvačicu. Odlična stvar je što mogu i u zamrzivač. Koristite one izrađene od plastike.

Stavite dršku u ormarić
Ako malo bolje razmislimo, vidjet ćemo da imamo nekoliko preparata za održavanje kuhinje koji dolaze s pumpicom za raspršivanje. Na dršku (promjera cca 1 cm) zakačite raspršivače. Ispod možete iskoristiti prostor za odlaganje drugih potrepština.

Metalni držači za posuđe
Ne znate kamo s priborom za kuhanje? Svakodnevno ga koristite i treba vam biti na dohvat ruke. Napravite metalne držače koji će vam biti na dohvat ruke, a na njega objesite kuhače, miješalice i drugi pribor. Ako napravite kvalitetnije i izdržljivije držače, možete zakačiti lonce, tave i pekače na zid.

Plastična boca
Spriječite rasipanje sitnih namirnica iz vrećica tako što ćete izrezati vrh plastične boce i nataknuti ga na vrećicu. Otvor za usipanje soka će regulirati količinu namirnice koju želite isuti iz vrećice.

Samoljepljive kvačice
Samoljepljive kvačice možete staviti na neiskorišten prostor na vratima, zidu ili bočnoj strani hladnjaka. Istina da kvačice ne podnose veliku težinu, ali možete na njih nakačiti kuhinjske krpe i pregaču kako bi uvijek bile uredne.

Koristite metalne stalke
Metalne stalke za redanje tanjura možete koristiti i za redanje daski za sječenje, tanje pekače, tanje tave za pečenje i slično. Uvijek će biti uredno poredani, a kada budete trebali jedan od njih, jednostavno ćete ih vaditi za korištenje.

Police s mogućnosti mijenjanja visine
Kako biste riješili problem s odlaganjem posuđa različite veličine, kupite one police koje imaju mogućnost podešavanja. Izrađene od metala često imaju različite kemijske premaze koje će biti jednostavno za održavanje i duže će vas poslužiti. Savjetujemo da na dno i vrh polica stavite stvari koje vam manje trebaju. Ono što vam svakodnevno služi stavite na dohvat ruke.

Boks s papirnim maramicama
Ako vas smeta stalno premještanje boksa s papirnim maramicama, zalijepite ga na vrata ormarića. Osim što će boks biti uvijek na istom mjestu, uštedjet ćete prostor na radnoj površini.

Stalak za module
Papirni držač može biti višenamjenski stalak. Primjerice, držač za papirne ubruse iskoristite kako biste natakli na njega sve module za brze kolače. Osim što ih nećete držati u posebnoj kutiji, bit će uredno poslagani i vremenom neće izgubiti svoj oblik.

Boksovi na hladnjaku
Unutar metalne konzerve stavite magnet i naslonite je uz hladnjak. Napravit ćete zanimljivu dekoraciju u kuhinji u koju možete staviti, primjerice, olovke. Konzerve možete ukrasiti po želji.

Rješenje za začine
Kako biste riješili problem sa začinima, prespite ih u manje staklenke i stavite ih u jednu ladicu. Na poklopac vodootpornim markerom ispišite o kojim je začinima riječ.

Svjež smoki 3 dana
Kako bi krekeri, smoki, ribice, mini pereci i druge slane slastice iz vrećice duže trajale, prespite ih po otvaranju u širu plastičnu bočicu. Bit će svježi nekoliko dana.
www.bh-dom.com