Image default
KOŠARKA

Džidić: Na vrhuncu smo opterećenja, ali zasad sve ide svojim tijekom

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]

Košarkaši Čapljine su među prvima krenuli u pripreme za novu sezonu tako da su već odigrali i tri prijateljske utakmice.

Prvo su savladali mostarski Zrinjski u Čapljini sa 88:86, potom Široki u gostima sa 100:95, da bi u utorak u svojoj dvorani bili poraženi od ABA2-ligaša, Podgorice Bemax sa 80:78.

 – Zrinjski i Široki su pomladili ekipe, a mi smo i ranije krenuli u pripreme, tako da je tu možda ključ naših pobjeda, ali  ne umanjujem učinak naših igrača koji su bili odlični u napadu. Raznovrsniji smo u napadu, imamo veću širinu, dok je obrana stvar timske uigranosti, komentirao je trener Boris Džidić, a potom o posljednjem susretu dodao:

 – Protiv Podgorice smo odigrali odlično prvo poluvrijeme, imali i 15 razlike, da bi se kasnije to istopilo. Oni su manje griješili u završnici. Promašili smo dva bacanja na minus 2 i rezultatu 80:78 te nesretno izgubili. Ipak vidljiv je pomak u obrani i time sam zadovoljan. Generalno ide sve svojim tijekom, nemamo ozljeda, ni zdravstvenih problema.

Seriju prijateljskih utakmica će nastaviti na turnirima u Širokom Brijegu i Mostaru.

 – Slijedi nam jedan dobar prvoligaški turnir u Širokom Brijegu. Mi smo u fazi priprema gdje smo na vrhuncu opterećenja, ali nadam se da ćemo ovaj, pa potom i mostarski turnir, odraditi maksimalno, a onda zadnja dva i pol tjedna spustiti intenzitet rada. Još smo teških noga, ali bolje da igramo utakmice poslije ovako duge pauze. Jednostavno svi su se jako poželjeli igranja utakmica, govori Džidić.

Poslije turnira u Širokom Brijegu Čapljinci će biti sudionici Memorijalnog turnira “Mariofil Džidić” kojem će biti domaćin Zrinjski, a održat će se 14. i 15. rujna u Mostaru. Na njemu će uz domaćine i Čapljinu nastupiti još i Podgorica Bemax te Sutjeska (Nikšić).

Prvenstvo bi trebalo početi 3. listopada, a po posljednjim neslužbenim informacijama, Igokea bi trebala biti oslobođenja prvog dijela natjecanja, dok bi ABA2-ligaši trebali nastupati kao i prethodnih sezona.

 – Ovakva situacija se događa drugi put i mislim da je dobra škola za Savez. Nadam se da će poslije ovoga staviti to na papir i tako riješiti tko u ovakvoj poziciji igra koju ligu, zaključio je Boris Džidić.

Memorijalni turnir “Široki 2020”

Široki i ove godine organizira 20. Tradicionalni memorijalni turnir koji se igra u spomen na osnivače, igrače i djelatnike kluba, Stanka Jelčića Ćanku, Vinka Soptu Kiku, Vitomira Buntića i Jozu Soptu. Memorijalni turnir pod nazivom “Široki 2020” će se održati 10. i 11. rujna u GSD Pecara u Širokom Brijegu na kojem će osim domaćina sudjelovati i bh. prvoligaši Čapljina, Leotar (Trebinje) i Mladost (Mrkonjić Grad). Raspored (danas): Široki – Leotar (17.45 sati), Čapljina – Mladost (20.15); (petak): utakmica za 3. mjesto (17.45 sati), utakmica za 1. mjesto (20.15 sati).