Image default
DNEVNI IZBOR UREDNIKA LOKALNO

Irma Baralija odgovorila Andreju Plenkoviću

U osvrtu na sastanak premijera Hrvatske Andreja Plenkovića i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića u Mostaru, Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke, ocijenjuje da je postalo bespredmetno napominjati da Plenkovićeve namjere nisu dobrosusjedske kad prilikom posjeta našoj državi ignorira državne dužnosnike koji su titularno njemu ravni već prvo posjeti lidera jedne stranke, pri tome sudjelujući u njegovoj predizbornoj kampanji.

Kako dodaje, mnogo su se puta slične stvari desile da bi se vjerovalo da će reakcije na takvo što utjecati na hrvatsko političko rukovodstvo da promijeni vanjskopolitički odnos prema BiH.

“Ali, ne mogu kao Mostarka, kao netko tko se borio da do izbora u Mostaru dođe, ostati ravnodušna na to što je Plenković izrazio radost što će izbori biti održani, u kojem smislu kao jednog od zaslužnih za to on vidi Čovića. Što ste, gospodine Plenkoviću, radili 12 godina u kojima nije bilo izbora a HDZ BiH bio jedan od najznačajnijih opstruktora da se izbori dese? Što ste radili dok je upravo gradonačelnik vaše sestrinske stranke u BiH krčmio novce građana Mostara, među kojima je oko 50.000 Hrvatica i Hrvata za koje se, navodno, zalažete? Ako ne poštujete moju državu, pa ne radite posjete kako bi to politički protokol i bonton zahtijevali, s ciljem njenog unižavanja, ako Vam je samo hrvatski narod u BiH razlog da nas posjetite, onda se barem radi tog naroda uozbiljite i ne podupirite tako otvoreno one koji su najviše doprinijeli njegovu egzodusu iz BiH. I ne pripisujete zasluge za izbore onima koji bi da izbora nema jer samo tako mogu biti značajan politički faktor. Vaše želje o uspjehu HNS-a se neće ostvariti, na sreću svih građana, uključujući i Hrvate“, poručuje Baralija.

VEZANO

Uhićen Ljubušak zbog pljačke zlatarne

urednik

COVID-19: Tijekom vikenda u Mostaru preminule dvije osobe iz Ljubuškog

urednik

MOSTAR: Preminule dvije osobe od koronavirusa

urednik