Image default
DNEVNI LOKALNO

Od posljedica koronavirusa preminuo liječnik Marko Pekija

 Liječnik Klinike za intenzivnu medicinu za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Marko Pekija, preminuo je nakon više od mjesec dana borbe sa koronavirusom. 

Iz ove zdravstvene ustanove navode da je dr. Pekija radio u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS zbrinjavajući najkritičnije pacijente i spašavajući brojne živote, ali  nažalost bitku protiv nevidljivog neprijatelja nije dobio.

-Ljekari, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog mladog ljekara, te što su imali priliku da sa njim sarađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i entuzijazma pred kojim je bila blistava karijera – ističu iz UKC RS. 

Dr Marko Pekija rođen je 8. septembra 1983. godine u Banjoj Luci. Medicinski fakultet u Banjaluci je završio 2013. godine gdje i stekao zvanje doktora medicine. Nakon završenog fakulteta svoju profesionalnu karijeru je započeo u Domu zdravlja Prijedor.

U Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske je zasnovao radni odnos 1. marta 2019. godine gdje dobio specijalizaciju iz oblasti pulmologije u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC RS.

Poslovodstvo UKC RS u ime zaposlenih izražava duboko žaljenje za izgubljenim mladim životom kolege i radnika, a porodici preminulog ljekara upućuje iskreno saučešće.

Komemorativna sjednica povodom smrti dr. Pekije bit će održana u srijedu, 16. septembra u 10 sati u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, kojoj će zbog epidemiološke situacije prisustvovati samo porodica i kolege preminulog, saopćeno je iz UKC RS.

VEZANO

SDS podržao kandidaturu Stanivukovića za gradonačelnika Banje Luke

urednik

U Hrvatskoj 140 novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedna osoba preminula

urednik

KORONAVIRUS: U nedjelju oboren novi svjetski crni rekord!

urednik