Image default
DNEVNI

Džaferović i Komšić kritični prema Dodikovim namjerama ali i službenom Zagrebu

SARAJEVO – U svjetlu današnjeg posjeta srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Zagrebu, predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je da posjet i sastanci Dodika s dužnosnicima Hrvatske nemaju nikakve veze s Predsjedništvom BiH.

“Riječ je o privatnom posjetu kojeg je zvanični Zagreb prihvatio, ignorirajući institucije Bosne i Hercegovine. To je njihov izbor, kao što su njihov izbor i posljedice koje će iz takvih postupaka nastupiti“, poručio je Džaferović u objavi na društvenim mrežama.

Dodik u privatni posjet dužnosnicima Republike Hrvatske donosi poruku koja je, ujedno, i cilj njegove politike, a ta je da entitet Republika Srpska (RS) i Srbija budu jedna država, navodi se, pak, u reagiranju člana Predsjedništva BiH Željka Komšića na Dodikov posjet Zagrebu. “Bez obzira kako će u Zagrebu ta poruka biti primljena, s odobravanjem ili ne, mi u BiH znamo što nam je činiti, a u Zagrebu, kako im je volja. Nikad neće biti ostvareno ono što su Slobodan Milošević i Franjo Tuđman zamislili u Karađorđevu“, poručuje Komšić.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jučer se za posjeta Hrvatskoj u Srpskoj pravoslavnoj općoj gimnaziji “Kantakuzina-Katarina Branković”u Zagrebu sastao s Njegovim visokopreosvećenstvom mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim, gospodinom Porfirijem, kao i s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i s premijerom RH Andrejom Plenkovićem.

Ured hrvatskog predsjednika: Dodik dolazi u Zagreb kao predstavnik Srba, ne BiH

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, boravi u posjetu Zagrebu kao predstavnik srpskog naroda, a ne kao član kolektivnog Predsjedništva BiH, objavio je u srijedu Ured hrvatskog predsjednika. Dva glavna cilja su stabilnost susjedne države i zaštita prava Hrvata, rekao je izvor s Pantovčaka. “Sugovornici su nam svi o kojima ovisi dogovor, a Dodik nekoga predstavlja“ , dodao je izvor, prenosi Hina.

VEZANO

Dodik za Slobodnu Europu: Republika Srpska ostaje u BiH. Za Večernje Novosti: Ne vidimo budućnost u BiH. Kome je slagao?

urednik

U Zagrebu uhićena skupina krijumčara ljudi s područja BiH

urednik

MOSTAR Previranja u DF-u zbog koalicije sa SDA

urednik