Image default
DNEVNI

Izborni zakon u svrhu predizborne kampanje Izetbegovića i Čovića?

Nastavak pregovora predsjednika stranaka Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragana Čovića o izmjenama Izbornog zakona BiH počeo je u Sarajevu. 

Pregovori o izmjenama tog zakona dio su paketa kojeg su Čović i Izetbegović dogovorili u lipnju, kada su potpisima potvrdili dogovor o novim pravilima prema kojima bi se nakon punih 18 godina trebali održati izbori u Mostaru.

Izetbegović je prije dva dana izjavio da ne očekuje da će biti nekih posebnih pomaka, dok je Čović ranije izjavio da je za izmjene izbornog zakona.

Sastanak se održava u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Brojni analitičari ne vjeruju u uspjeh pregovora, te smatraju da će ‘obje strane’ ovu tematiku iskoristiti u svrhu izborne kampanje za predstojeće lokalne izbore. Kako se u kuloarima uoči sastanka moglo čuti, niti Izetbegović niti Čović ne vjeruju u mogućnost konačnog dogovora, pogotovo prije izbora. Velika je mogućnost da će Izborni zakon biti iskorišten samo kao tema za dizanje predizbornih tenzija kako bi se birači ‘grupirali’ u obrani nacionalnih interesa.

VEZANO

Radikalni bošnjački političari se povezali sa proruskim u Crnoj Gori

urednik

GO SDP BiH Mostar: Raspuštanjem Gradskog odbora u Mostaru, Komšić dokazao privrženost bračnom paru Izetbegović

urednik

Radončić: Nema potrebe da Izetbegović miri mene i Komšića

urednik