Image default
OSTALI SPORTOVI

OOBIH: Tuka, Cerić i Pezer dobivaju po 15.000 maraka

Olimpijski odbor Bosne i Hercegovine dodijelit će Amelu Tuki, Larisi Cerić i Mesudu Pezeru, najboljim bh. sportašima koji su se kvalificirali za Olimpijske igre u Tokiju, po dodatnih 15.000 KM.

Ovo je još jedan doprinos Olimpijskog odbora BiH u vrijeme pandemije COVID-19, kako bi najbolji bh. sportaši mogli trenirati u kampovima i pokriti druge troškove vezane za njihov generalni trenažni proces, a sve s ciljem što boljeg nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021, saopćeno je iz Olimpijskog odbora BiH..

– Zahvaljujem Olimpijskom komitetu BiH na bitnoj podršci koju nam pružaju u ovom periodu kako bi se što bolje spremili za Olimpijske igre koje će biti održane naredne godine. To je nešto jako pozitivno i jako veliko za nas sportaše i svakako će nam njihova podrška dosta olakšati pripreme, kazao je Amel Tuka

U saopćenju se navodi da Olimpijski odbor BiH, kao pomoć u njihovim pripremama za kvalifikacije i nastup, stipendira ukupno 25 vrhunskih bh. sportaša za ljetne i zimske olimpijske igre koje će se održati 2021. u Tokiju i 2022. godine u Pekingu.

Dodaje se da su Tuka, Cerić i Pezer pored redovne stipendije koju primaju od OOBiH, već u prethodnom periodu od OO BiH za pripreme na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. dobili po dodatnih 20.000 KM.

No, Olimpijske igre, zbog pandemije COVID – 19, prolongirane su za 2021. godinu te će OK BiH olimpijce stipendirati godinu duže, a Tuki, Cerić i Pezeru koji su se već kvalificirali za Olimpijske igre je zbog toga dodijeljeno još po 15.000 KM – saopćeno je iz Olimpijskog odbora BiH.