Image default
REGIJA

Oporba iznenađena Dodikovim dolaskom na Pantovčak i Banske dvore

Zlatko Hasanbegović, zastupnik Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru, komentirao je dolazak Člana Predsjedništva BiH uz RS-a i lidera SNSD-a u Zagreb. ‘Plenkovićeva Vlada prva je i posljednja vlada na svijetu koja je s entitetom RS kojoj je na čelu tada bio Dodik potpisala međunarodni ugovor, poručio je Hasanbegović i podsjetio da se tim ugovorom reguliralo pitanje rafinerije u Bosanskom Brodu. Posebno upozorio da je Dodiku utorak s Vučićem obilježio novi srpski blagdan – dan srpskog ujedinjenja i srpske zastave.

‘Tada je jasno rekao da je cilj državno ujedinjenje entiteta RS i Srbije, što znači stvaranje Velike Srbije praktički pred vratima Grada Zagreba’, istaknuo je Hasanbegović. Nada se da će Dodika Milanović i Plenković pitati kako misli oživotvoriti ‘tu iluziju ujedinjenja te mu iznijeti hrvatske poglede na taj plan koji je nulti izvor svih problema od 1990. do danas’. Na pitanje ima li tema o kojima se može razgovarati s Dodikom, Hasanbegović je rekao da se sa svakim o svemu može razgovarati. ‘Ali Dodik nije došao u bilo koju zemlju, nego u zemlju u kojoj ima puno simpatizera i poslovnih partnera’, zaključio je.

SDP-ovac Domagoj Hajduković rekao je da ga je iznenadio ovaj posjet, osobito ‘jer je Dodik priznao da je za komadanje Bosne i Hercegovine’.

VEZANO

Veledrogerije prijete obustavom isporuke lijekova bolnicama u Hrvatskoj

urednik

Brazil najveći izvoznik nogometaša, Hrvatska na devetom mjestu

urednik

PREDSTAVLJENA ‘RESTART’ KOALICIJA: Stožer za obranu Hrvatske od HDZ-a

urednik