Image default
BIH DNEVNI

PMP predstavila kandidate za lokalne izbore

Večeras je u Domu Armije u Mostaru održana izvanredna Skupština Prve mostarske partije na kojoj su predstavljeni kandidati za lokalne izbore. Predsjednik Semir Drljević – Lovac kazao je kako će na gradskoj listi kandidati ove partije ići skupa s BH blokom, te da će zajednički nastojati riješavati lokalne probleme.

“Nećemo dozvoliti da nam na lokalnim izborima plasiraju i nameću priče o nacionalizmu. Ovo su lokalni izbori i skupa s SDP-om i Našom strankom ćemo rješavati lokalne probleme koji su se nagomilali tokom 12 godina nelegalnog vladanja”, kazao je, te dodao kako je krajnje vrijeme da Mostarci izađu na izbore, te na demokratski način kazne vladajuću strukturu koja je grad unazadila za čitavo stoljeće.

Prisutnima se obratio i predsjednik Gradskog odbora SDP-a u Mostaru, Arman Zalihić. Čestitao je Prvoj mostarskoj partiji što je do kraja ostala dosljedana svojim principima lokalne politike.

“U zadnje vrijeme puno sam komunicirao s predsjednikom Drljevićem i mogu kazati kako sam stekao veliko povjerenje, te se nadam saradnji kako kroz Vijeće, tako i u budućnosti, kako bi naš grad bio bolje mjesto za život svih njegovih građana”, kazao je Zalihić, te dodao i kako je ovo možda zadnja šansa za bolje sutra.

Na gradskoj listi PMP će u okviru BH bloka predstavljati Adela Gosto, žena koja je prema Drljevićevim riječima snažna, energična i istrajna i koja ruši stereotipe, klišeje i barijere. Drugi kandidat je Saša Đermanović, umjetnik, muzičar i ratni vojni invalid. Dijete grada. Kako Drljević reče o Saši ne treba puno govoriti, jer ga svi dobro poznaju. Treći kandidat je Ramiz Tiro, bivši sudski vještak, danas penzioner, ali itekako aktivan, čije iskustvo je potrebno.

U Starom gradu će prema riječima predsjednika, PMP ići sama. Nosilac liste će biti primarius, specijalista infektolog, dr. Nazif Derviškadić.

“Čovjek je ovdje proveo cijeli rat, te nesebično koristio znanje i spasio ogroman broj života”, rekao je Drljević.

“Iako sam rekao da se nikada više neću baviti politikom, porekao sam to prije nekoliko dana jer mislim da je PMP skup patriota i jedini način kroz koji se možemo boriti za bolje sutra kako moje djece tako i sve djece ovog grada”, kazao je u svome obraćanju dr. Derviškadić.

Na drugom mjestu liste u Strom gradu naći će se odvjetnica Adonisa Đuliman. Drljević je Đulimanovu predstavio kao pravnog ekspertna, karakternu ženu, te velikog borca za pravdu i Mostarku. Treći kandidat je predsjednik ratnih vojnih invalida (RVI), Haris Kljako. On je inače član predsjedništva PMP od samog nastanka.

“Čovjek koji se dugi niz godina bori za one koji žive na marginama društva. Bori za kvalitet života ratnih vojnih invalida, koji su danas skoro pa zanemareni”, naveo je Drljević.

Na listi će se pored ove trojke, koju je Drljević simbolično nazvao 3P (pamdemija, pravo i patriotizam) još naći Alica Jakirović, Jasna Dizdarević, Edin Hajdra, Senad Razić, Ema Jogunović i Sanja Drljević

VEZANO

Bivši radnici mostarskog Komosa traže isplatu pravomoćnih sudskih presuda

urednik

Raspisani izbori, Mostar nije planiran!

urednik

Mašić: Mostarskim strip vikendom želimo osnažiti bh. strip scenu

urednik