Image default
DNEVNI

INTERVJU Zdrinka Vasilj: OVO JE BOŽJI DAR, PROJEKT NA KOJI CIJELO MEĐUGORJE TREBA BITI PONOSNO!

Razgovarala: Antonela Marinović Musa

Maria Vision Međugorje je prva međugorska televizija na hrvatskom jeziku koja počinje s emitiranjem hrvatskog programa na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Više informacija o radu spomenute televizije kroz intervju nam je otkrila Zdrinka Vasilj, glavna urednica.

Medijski prostor BiH i Hrvatske odnedavno je bogatiji za još jednu televizijsku kuću – Maria Vision Međugorje. Kako je došlo do ideje za osnivanjem televizije i koja je njezina glavna misija?

-Maria Vision Međugorje je prva međugorska televizija na hrvatskom jeziku čija je glavna misija svijetu prenijeti riječi Kraljice Mira iz Međugorja, širenje evangelizacije i medijsko predstavljanje hercegovačke kulture, tradicije i običaja našeg kraja. Nastala je kao podružnica svjetski poznate katoličke televizije koja se nalazi u SAD-u, Mexicu i Italiji te ima za cilj pomoći ljudima, ponajviše u duhovnom smislu. Maria Vision je, zapravo, plod Kraljice Mira i ljubavi koju je prenijela na sve one koji svakodnevno ustraju napraviti nešto ovako veliko, za Međugorje, za Gospu, za cijeli svijet…

Vlasnici ove televizije su zaista predivni ljudi koji žive za nas „na drugom kraju svijeta“ te su veliki zaljubljenici u Međugorje. Oni se ovim poslom u svijetu bave već godinama, a Međugorje je postalo podružnica jednog predivnog projekta, misije, zajednice, velike obitelji pod imenom Maria Vision. Tako se, uz dogovor s našim današnjim direktorom, osim velikog prijateljstva, izrodila i ideja o otvaranju Maria Vision televizije u našem malom Međugorju. Doista, sve se odigralo veoma brzo te je sve završeno kroz godinu dana.

Program će se, kako je već najavljeno u medijima, odvijati u evangelizacijskom duhu. Što možemo očekivati?

Osim molitve svete krunice, misnog slavlja i klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu, kroz naš program imat ćete priliku poslušati bezbroj predivnih svjedočanstava. Donosimo vam zanimljive i kvalitetne emisije, a neke od njih su: Poziv na obraćenje, Za Marijinim stolom, Katekizam katoličke Crkve, Zajednica Majke Krispine, Obitelj, U zdravom tijelu zdrav duh… Djeca će imati priliku pratiti emisiju „Vesela školica“ te jednu veoma zanimljivu emisiju za igre, kvizove, nagradne igrice… Što se tiče glazbe, sva glazba je izvorno naša. Emitirat ćemo samo onu glazbu koja je snimljena isključivo za Maria Vision te će to biti prilika svim našim glazbenicima diljem Bosne i Hercegovine i Hrvatske da svijetu pokažu svoj talent preko naše televizije. Ovim putem pozivam sve glazbenike koji imaju želju da dođu u naš studio i snime svoje pjesme.

Maria Vision Međugorje nije komercijalna televizija, što znači da nemamo nikakav oblik reklama. Tijekom pauza za vrijeme emisija i slično, program će biti popunjen duhovnom glazbom, motivacijskim videima, kratkim dnevnim događajima iz Međugorja i Gospinim porukama. Također, imat ćemo call-centar na koji ćete nas moći zvati i tražiti savjete, postavljati pitanja, za vrijeme molitve govoriti svoje želje i nakane.

Tko sve sudjeluje u radu Maria Vision Međugorje i jeste li u potrazi za uposlenicima?

-U produkciji trenutno imamo 6 osoba (audio inženjeri, kamermani, osobe koje svakodnevno prikupljaju razne materijale i uratke). S obzirom na to da smo svi veoma mladi, imamo stručnu i duhovnu potporu i pomoć od djelatnika Maria Vision Mexico koji na nas prenose svoje znanje i dugogodišnje iskustvo. Veliku pomoć u ostvarenju ovog projekta imamo i od naših volontera koji nam pomažu kvalitetno popuniti program od 24 sata na dan. Ovom prigodom želim pozvati sve one koji žele evangelizirati kršćanstvo da se volonterski pridruže u našoj misiji i pomognu nam u radu.

Moram naglasiti da zasad nismo u potrazi za stalnim uposlenicima, no vjerujemo da ćemo se kroz budućnost širiti te će nam tada trebati više njih. Uz ostale uposlenike, i ja sam veoma zahvalna na prilici za posao i što mogu pokazati sve svoje talente.

Jeste li dostupni na društvenim mrežama i kada će signal biti dostupan za područje Bosne i Hercegovine?

-Naši gledatelji nas već mogu pratiti putem IPTV signala te preko android aplikacije Maria Vision. Nije baš lako dobiti televizijski signal, a i zahtjevno je prikupljanje materijala za 24 sata emitiranja dnevno, s obzirom na to da ćemo emitirati samo izvorno naše uratke i da nemamo reklama. Uskoro ćemo biti pušteni i na HOME TV-u, tako da će naš signal biti dostupan diljem BiH i Hrvatske. Naravno, većina materijala dostupna je i na YouTube kanalu Maria Vision Međugorje, dok na našoj Instagram i Facebook stranici svakodnevno objavljujemo fotografije iz Međugorja popraćene Gospinim porukama i motivacijskim tekstovima.

Kakve su reakcije Međugorčana nakon što je javno obznanjeno da u ovome mjestu nova televizija počinje s radom?

-Veoma smo zadovoljni s načinom na koji su nas prihvatili naši mještani, iako smatram da treba proći još malo vremena da se naviknu na nas. Mislim da je ovo jedan projekt na koji cijelo Međugorje treba biti ponosno. Mi smo dio Međugorja, nešto njegovo. Osim što smo privatna medijska kuća, mi u srcu nosimo Međugorje i smatramo se njegovom djecom. Ovo je Božji dar, plod Međugorja. Dobili smo mnoštvo pozitivnih komentara od naših divnih pratitelja koji su nam velika potpora.

Za kraj, što biste poručili našim čitateljima?

Pozivamo vas da budete dio nas, dio naše zajednice, dio obitelji Maria Vision Međugorje te da se svakodnevno priključujete u naše zajedničke molitve koje su nam svima iznimno potrebne. Istaknula bih i to da u sklopu naše medijske kuće imamo predivnu kapelicu koju možete posjetiti svakog radnog dana od 10 do 12 sati. U našoj kapelici možete napisati svoje želje, molitve i potrebe te ih poručiti Gospi kroz knjigu zajedničkih nakana za koje ujedinjeni u molitvi, pred kipom naše Majke Marije, molimo svakoga dana. Za kraj, šaljem svima veliki pozdrav iz našeg malog Međugorja.

VEZANO

INTERVJU Dragan Duka Rezić: HDZ 1990 je jedina istinska oporba u Širokom Brijegu

urednik

INTERVJU Hadžem Hajdarević: Pokazalo se da je poezija jača od svih bolesti i svih pandemija

urednik

INTERVJU ILIJA CVITANOVIĆ: Svatko je pobjediv pa tako i HDZ BiH

urednik