Image default
SVAŠTA

David Attenborough poklonio fosilne ostatke zuba morskog psa princu Georgeu

Televizijski voditelj i prirodoslovac David Attenborough darovao je britanskom princu Georgeu fosilni ostatak zuba morskog psa na kraljevskoj pretpremijeri njegova novog filma, objavila je palača Kensington u nedjelju.

Palača je objavila na Twitteru fotografije Attenborougha (94) na privatnom prikazivanju filma “A Life on our Planet” koji će idući tjedan dospjeti u kina. PrincWilliam i njegova žena Kate, vojvotkinja od Cambridgea, i njihova djeca – princ George (7), princeza Charlotte (5) i princ Louis (2) gledali su film u dvorištu palače.

“Kada su se susreli Sir David Attenborough darovao je princu Georgeu zub divovske bijele psine”, objavila je palača Kensington.

Princ William i Attenborough “podržavaju jedan drugoga u njihovim misijama suočavanja s nekim od najvećih klimatskih izazova s kojima se suočava naš planet”, dodaje se.

“To uključuje zajednički rad na nagradi Earthshot – o čemu će detalji biti objavljeni u narednim tjednima”, navodi se u objavi.

Nagrada Eartshot dodjeljuje se osobama koje su napravile “značajan napredak ili su dale izvanredan doprinos rješavanju klimatskih izazova”.

Producenti Attenboroughova filma navode da je imao “sjajno poslijepodne ranije ovoga tjedna” s Williamom i njegovom obitelji.

“Oboje dijele strast za zaštitu prirodnog svijeta i podržavaju jedan drugoga kako bi podigli svijest o dostupnim rješenjima za borbu s klimatskim promjenama i smanjenjem biološke raznolikosti”, napisali su na Instagram profilu Davida Attenborougha.

Attenborough je otvorio profil na toj društvenoj mreži u četvrtak te je kazao da želi pomoći “svijetu u nevolji”.

Do nedjelje je prikupio 4, 2 milijuna pratitelja.