Image default
DNEVNI

Vikend u Mostaru u znaku biciklizma

Mostar i Hercegovina danas su bili u znaku biciklizma. Udruga“Hercegovina bicikl” i Biciklistički klub Mostar u saradnji s Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine bili su organizatori Državnog prvenstva u ovom sportu, i to u kategoriji cestovni biciklizam – uspon. Utrka je svoj start imala kod Tržnog centra Meppas Mall, a na koncu su najuspješniji bili pobjednik Sergej Maksimović, te drugoplasirani Vedad Karić i trećeplasirani Marko Kondić.

Promocija Hercegovine

Biciklizam u Hercegovini, kako navode u Hercegovina biciklu, u velikoj je ekspanziji, a tome je pridonio i rad dviju udruga koje rade na poboljšanju uvjeta za bavljenje ovim sportom u smislu izrade biciklističke infrastrukture, turističke ponude, te predstavljanju biciklizma kao sporta i zdravog načina življenja.

– Prezadovoljni smo kako je sve proteklo od samog početka do kraja utrke. Bez obzira na probleme koje je u sve životne sfere donijela pandemija koronavirusa, kao i na vremenske uvjete, odazvalo se mnogo više biciklista nego što smo i sami očekivali. U budućnosti ćemo nastaviti raditi na promociji sporta i biciklizma, te ćemo uskoro organizirati i biciklijadu na području Širokog Brijega, koja će za cilj imati promociju ruralnih dijelova Hercegovine, izjavio je u ime organizatora Toni Zorić.

Na prvenstvu su nastupili najbolji cestovni biciklisti Bosne i Hercegovine koji se bore za UCI bodove koji se računaju za kvalifikacijsku normu za Olimpijske igre.

– Bila nam je čast i zadovoljstvo ugostiti najbolje bicikliste u Bosni i Hercegovini i biti organizatori zapravo jedne od najvažnijih utrka u zbroju za naslov državnog prvaka i vrijedne UCI bodove. Maram kazati i kako su Mostar i Hercegovina jučer imali nekoliko svojih predstavnika, a naša velika želja je i da predstavimo Hercegovinu kao regiju sporta i prikažemo je kao poželjnu turistički destinaciju, dodao je Zorić.

Cilj na Gorancima

Sreću zbog svog osobnog uspjeha nije skrivao ni pobjednik Sergej Maksimović.

– Bilo je teško, jer je konkurencija zaista bila velika. Na kraju sam ipak uspio ostvariti svoj cilj i zaista mi je drago – prije svega što sam bio sudionikom jednog ovakvog događaja odnosno utrke, kao i zbog svog uspjeha. Sve pohvale organizatorima, koji su se potrudili da sve protekne u najboljem redu, te da svi natjecatelji imaju dobre uvjete za kvalitetne vožnje, rekao je.

Utrka je od Tržnog centra Mepass Mall preko Dubrovačke ulice i Cima, vodila do naselja Goranci. Na prometnicama na kojima se odvijala, u razdoblju od 12 do 14 sati na snazi je bila privremena regulacija prometa dijela javnih cesta, a sveje uspješno provedeno zahvaljujući organizatorima i MUP-u HNŽ-a.Inače, već šest godina u nizu Hercegovina bicikl organizator je Državnog prvenstva u brdskom biciklizmu, a u suradnji s Biciklističkim savezom BiH već drugu godinu organizatori su i prvenstva u cestovnom biciklizmu.