Image default
LOKALNO

Desetljeće Vijeća mladih Mostara

Svečanom sjednicom Skupštine Vijeća mladih Grada Mostara u Centru za kulturu jučer je obilježena decenija osnivanja i rada Vijeća mladih Grada Mostara. Predsjednik Vedran Raguž podsjetio je da je priča o Vijeću mladih u Mostaru stara više od decenije, da je inicijativa nastala još 2004. godine, kao i da je Vijeće je inače zaživjelo 2006. odlukom Gradskog vijeća. Ipak, ono je uistinu počelo raditi i funkcionirati četiri godine kasnije. Zahvalio je tom prigodom i svim gostima i ranijim predsjednicima i aktivistima, uz podsjećanje i na veliki broj uspješnih projekata koje su započeli i realizirali mladi u Mostaru.

– To su projekti poput “Izbora u Mostaru”, Street arts festival, simulacije Gradskog vijeća, akcija uređenja prostora za mlade i igrališta, do brojnih ekoloških akcija i turnira. Imali smo i razmjene studenata, te kvalitetnu suradnju s partnerskim organizacijama u cijeloj Federaciji. Naredne aktivnosti će biti osnaživanje Vijeća, pa i ovim putem poziv svim mladim ljudima koji žele volontirati i biti aktivisti da nam se jave. Predstojeći lokalni izbori veliki su izazov i za nas, jer će s novim sazivom Gradskog vijeća zaživjeti i Komisija za mlade u Vijeću. To je prvi uvjet za pisanje strategije za mlade Mostara. To će, kada zaživi, biti okvirni dokument za mladu populaciju, koji je gradu dugo nedostajao, rekao je.

Pohvalio je i inicijative s razine županije, koje za cilj imaju osnutak Vijeća mladih HNŽ-a. 

– Imamo veliku potporu Komisije za mlade u Skupštini HNŽ-a. Planiramo uskoro educirati srednjoškolce kako glasovati, naravno ni slučajno ne zalazeći u to i za koga će glasovati, dodao je.  

Okupljenima se obratila i savjetnica gradonačelnika Mostara Radmila Komadina, član Komisije za mlade pri Skupštini HNŽ-a Amir Šelo, te u ime Vlade Županije savjetnik premijera Darko Juka. Gosti na Skupštini bili su i predstavnici Vijeća mladih Federacije BiH, koji su tom prigodom predstavili programske ciljeve, te dosadašnji rad trenutnog predsjednika Vedrana Raguža. Također dosadašnja glasnogovornica Tajma Tiro – Demić proglašena je počasnom članicom Vijeća mladih.

J. S.

VEZANO

PUNO NEJASNOĆA I MAGLE: Kordić tužbama želi zakrpiti proračunske rupe

urednik

Maksimović i Nesterović osvojili ‘Mostar Open 14&U 2020’

urednik

Tko će imati većinu u Gradskom vijeću Grada Mostara?

urednik