Image default
SVAŠTA

Salah spasio beskućnika od napada huligana pa mu dao novac

Egipćanin Mohamed Salah jedan je od ključnih igrača engleskog prvaka Liverpoola i jedan od najboljih ofenzivaca na svijetu.

Osim po svojem nogometnom umijeću, Salah je poznat kao i veliki dobrotvor koji je nedavno u pauzi između treninga posjetio lokalnu benzinsku postaju i tamo platio račun za gorivo svim prisutnim mušterijama, zbog čega su na njegov račun stizale brojne pohvale. Sada je Salah na gotovo identičnoj lokaciji ponovno učinio dobro djelo.

– On je živući superheroj, rekao je David Craig, beskućnik kojeg je napala grupa nasilnika krajem prošlog mjeseca.

Priča ide ovako: Salah je stao na benzinsku postaju blizu Anfielda kada je vidio da skupina nasilnika verbalno maltretira beskućnika. Egipćanin nije okrenuo glavu, već je prišao skupini i rekao: ‘Vi biste mogli biti u njegovim cipelama za nekoliko godina’.

– Mo je velika osoba, baš kao što je veliki igrač svoje momčadi. Čuo je što su mi govorili, okrenuo se, došao do njih i rekao da prestanu. To su i napravili, ispričao je Craig.

– To se dogodilo nakon utakmice u kojoj je Liverpool slavio protiv Arsenala s 3:1 u domaćem prvenstvu. Shvatio sam da ne haluciniram kada mi je dao 100 funti, kazao je.

Salah je jako dobro poznat po svom humanitarnom radu, financirao je između ostaloga izgradnju medicinskog centra i škole za djevojčice u Egiptu.