Image default
DNEVNI MEDIJI

NAVIJAČI TRAŽE: Vratite nam emisiju ‘Premijer liga’

Rijetka su ligaška kola u bosanskohercegovačkom nogometu u kojima šest sudaca s asistentima ne dosude i poneku diskutabilnu odluku, koje u prvi mah uglavnom bivaju predmetom rasprava na društvenim mrežama, ponekad i priopćenja koja lansiraju klubovi ili udruge navijača, a prema pravilu konačan sud prije Sudijskog povjerenstva, u javni prostor dosad su slali sudijski ekspreti iz studija državne televizije.

Velika gledanost

Emisija Premijer liga godinama je bila jedna od najgledanijih na Javnom servisu, a publika u Bosni i Hercegovini zbog “bizarnog“ razloga u novoj sezoni ostala je (zasad) uskraćena za nju.

Navijači bh. klubova zbunjeni novim (nametnutim) pravilima, ponekad su bezuspješno tragali za televizijskim prenosima mečeva klubova za koje navijaju. A za emisijom koja ih je dva desetljeća okupljala pred televizijskim prijemnicima, izgleda i dalje će žaliti.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine pred početak nove sezone potpisao je sponzorski ugovor s kompanijom m:tel. Njime je precizirano da upravo novi sponzor odredi buduća TV prava, pa je uskoro donesena odluka da se prijenosi povjere televiziji Arena sport, koja usput rečeno nema ni resurse poput drugih TV kuća u zemlji.

Sve navedeno je u početku i dovelo do zbunjujućih šema i izostanka realizacija najavljenih prijenosa. Glasno su prije mjesec i pol negodovali Veležovi navijači, jer su bez obzira na najavu izravnog prenosa utakmice Olimpic – Velež, za isti ipak ostali uskraćeni.

Nešto kasnije dio kolača dobio je i Bh. Telecom, pa odnedavno u izravnim prijenosima možemo gledati zbrojno po četiri ili pet mečeva, međutim emisiju još uvijek nemamo. I kako stvari stoje teško da će je i biti.

Razočarana publika

Komitet za medije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine zatražio je od nadležnih da se omogući ponovno emitiranje minimum jednosatne emisije posvećene domaćem natjecanju, međutim zahtjevu se udovoljilo tek djelimično, pošto Arena prikazuje emisiju sa sažecima mečeva, ali bez kvalitetne analize igara i suđenja.

Posljednja dešavanja sa utakmice Borac – Velež ponovno su rezultirala velikim nezadovoljstvo navijača kluba iz Mostara, koji su ostali uskraćeni za kvalitetnu analizu suđenja, da bi i sam slučaj “Gigović“ imao dvije epizode – prvu u kojoj Sudijsko povjerenstvo nije zauzelo stav obzirom na podijeljena mišljenja članova, i drugu u kojoj je ipak poslan na hlađenje do daljnjeg.

Nogometni zaljubljenici razočarani su i zbog nemogućnosti gledanja mečeva nogometne A reprezentacije, koje već dvije godine realizira televizija Nova BH. Obzirom da ovaj televizija od nedavno nije dio ponude Bh. Telecoma, ogroman broj navijača reprezentacije ostao je uskraćen za prenose mečeva protiv Nizozemske i Poljske. J. S.

VEZANO

Delikatna situacija koja kao da bi se mogla okrenuti u korist nogometa

urednik

Šest golova i pobjeda Sarajeva u derbiju kola

urednik

Sarajevo i Željezničar se izjasnili za nastavak Premijer lige

urednik