Image default
ONLINE+

Influencer koji je tvrdio da korona ne postoji umro od korone

Ukrajinski fitness influencer Dmitrij Stuzhuk, koji je vjerovao da je korona virus obmana te tvrdio da ne postoji, umro je od posljedica covida-19 u 33.  godini, uputivši prije smrti upozorenje svojim sljedbenicima na Instagramu, piše u nedjelju Daily Mail.   

Influencer koji je zagovarao zdrav način života virusom se zarazio za vrijeme boravka u Turskoj. Testirao se po povratku u Ukrajinu, a s obzirom na to da je nalaz bio pozitivan, a njegovo stanje zabrinjavajuće, prevezen je u bolnicu. 

Nakon osmodnevnog liječenja u bolnici pušten je na kućnu njegu, no samo nekoliko sati poslije toga razvile su se komplikacije sa srcem koje su, kako se kasnije pokazalo, bile povezane s korona virusom.

Njegova bivša supruga Sofia rekla je da su ga u bolnicu prevezli u besvjesnom stanju te da je zbog srčanih tegoba njegovo stanje bilo iznimno teško. 

Prje nego što je umro, Stuzhuk je svojih milijun sljedbenika na Instagramu pozvao da ozbiljno shvate pandemiju i svjetsku krizu.

Otac troje male djece obožavateljima je poručio: “S vama želim podijeliti vijest da sam se razbolio i sve vas upozoriti da ovo ozbiljno shvatite. Bio sam jedan od onih koji su mislili da je covid-19 obmana i da ne postoji. Sve dok se i sam nisam razbolio. Covid-19 nije bolest kratka vijeka i uopće nije bezazlena”, napisao je uz fotografiju koju je objavio tijekom prvog boravka u bolnici na kojoj leži u bolničkom krevetu i dobiva terapiju kisikom.

Napisao je da se jednog jutra u Turskoj probudio teško dišući, a vrat mu je bio otečen. 

Dodao je da su liječnici inzistirali na tomu da bude hospitaliziran i da o danima provedenim u bolnici kani napisati poseban post.

“Bolnica je prepuna ljudi, neki su smješteni po hodnicima, nema hrane, nema toaletnog papira, nema opreme… Nitko me nije upozorio na takvo nešto. Stanje u zdravstvu u našoj zemlji zaslužuje posebnu objavu”, napisao je, no smrt ga je preduhitrila. 

VEZANO

U RS još 19 osoba pozitivnih na koronavirus, jedna osoba preminula

urednik

Novčane kazne za kršenje Zakona o zaštiti od zaraznih bolesti

urednik

Važna uloga Crvenog križa Bosne i Hercegovine u vremenu korona krize

urednik