Image default
DNEVNI

U siječnju novi aranžman s MMF-om?

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je putem videoveze s izaslanstvom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH, predvođenim šefom Misije MMF-a u BiH Martinom Petrijem, o planiranim aktivnostima i mjerama u okviru novog aranžmana BiH s tom međunarodnom financijskom organizacijom i o reformskim oblastima koje će biti obuhvaćene novim aranžmanom.  

Tegeltija je upoznao predstavnike MMF-a s aktivnostima koje institucije u BiH provode u borbi s posljedicama uzrokovanim pandemijom koronavirusa navodeći da su trenutačno resursi svih razina vlasti u BIH usmjereni na potporu zdravstvenom sektoru i zaštitu zdravlja stanovništva te potporu realnom sektoru.  

Govoreći o novom aranžmanu s MMF-om, predsjedatelj Vijeća ministara BiH je istaknuo da je potrebno zadržati stabilnost financijskog sektora te posvećeno i temeljno nastaviti rad na oporavku zdravstvenog sektora i reformi javnih poduzeća. Ukazao je na potrebu snažne potpore oporavku ekonomije, uz posebnu pozornost na gospodarske grane koje su najjače pogođene krizom. On je na sastanku izrazio punu opredijeljenost svih razina vlasti u BiH da, unatoč otežanom radu Misije uslijed pandemije koronavirusa, očekuje uspješan završetak pregovora do sredine prosinca te zaključenje novog aranžmana u siječnju 2021. Na koncu je zahvalio MMF-u na pomoći i djelotvornom djelovanju u odobravanju sredstava iz Instrumenta za brzo financiranje (RFI) na samom početku pandemije i na iskazanoj spremnosti za nastavak tehničke i financijske potpore našoj zemlji.

VEZANO

Je li prošlo vrijeme da se zadužujemo kako bi političari imali basnoslovne plaće i ‘bijesne’ automobile?

urednik

Županije i dalje čekaju na novac od MMF-a

urednik

Što je BiH obećala EU za 250 milijuna eura kredita: Promjene Zakona o VSTV-u, poreza u FBiH

urednik