Image default
DNEVNI RUKOMET

Vodeći trojac u sve uzbudljivoj utrci

Utrka za sami vrh ljestvice rukometne Premijer lige postaje sve zanimljivija kako se kompletiraju neodigrani susreti prvenstva.

Tako su minule srijede svoje utakmice igrali dobojska Sloga i banjalučki Borac, jedine neporažene ekipe natjecanja. Sloga je u zaostalom meču 6. kola prvenstva razbila Slaviju iz Istočnog Sarajeva sa 43:25 i time preuzela vrh ljestvice na tri gola bolju gol razliku od ljubuškog Izviđača te uz odigranu utakmicu manje. Slogu su do pobjede vodili Vladan Đurđević i Vladimir Stanković s po 8 postignutih pogodaka. Jedan manje je dodao Gleb Černov.

Bez poraza dosad je i Borac koji je upisao sedmu vezanu pobjedu protiv Vogošće (32:28), također u zaostalom meču 6. kola. Predvodio ih je Saša Puljizović sa 11 golova, dok je novi bh. reprezentativac Luka Perić zabio 5, jednako kao i Marko Lukić. Obje spomenute ekipe imaju ovoga vikenda domaće utakmice, Sloga protiv Maglaja, a Borac protiv Leotara pa bi trebali produžiti svoj pozitivni niz.

Na putu očuvanja pozicije u samom vrhu najteži posao ima Izviđač koji je gost Konjuhu u Živinicama.

– U Brčkom smo imali 40 minuta odlične igre obrane i golmana. Kad je tako, milina je voditi utakmice, i to je put kojim trebamo ići, rekao je trener Skauta Toni Čolina.

On je bivši trener Konjuha i dobro poznaje sastav iz Živinica. S klubom se rastao taman prije nešto više od godinu dana.

 – Poznajem ih iako je tu bilo dosta promjena. Tu je nova uprava, igrači, trener, ali gro ekipe je ipak isti. Biće zanimljivo vratiti se u Živinice točno poslije godinu dana. Oni su izrazito domaćinska ekipa, biće sigurno borbeni i požrtvovani za svaku loptu, vidjet ćemo koliko možemo odolijevati tome. Ako naša aktivacija i pristup budu na razini, onda ne bi trebali imati problema. Stvarno smo pokazali da možemo igrati odličan rukomet u nekim utakmicama. Idemo probati još jednom dokazati da je Maglaj bio slučajnost, poručio je Čolina.

Derbi utakmice dolaze tek u završnici pa tako Izviđač ide Borcu u 12. kolu, dok su Skauti u 13. kolu domaćini Slogi (D). Borac u Banjaluci dočekuje Slogu tek u 15. kolu.

 – To je serija derbi utakmica gdje ćemo vidjeti puno više od čega smo i gdje pripadamo na ljestvici, kazao je Čolina. Er.B.

Visočka Bosna igra sa Prcinom Besom

Rukometaši visočke Bosne su se u ponedjeljak vratili u trening poslije izolacije radi koronavirusa, međutim ovoga vikenda već igraju utakmice 2. kola Kupa EHF protiv Bese Famgas sa Kosova, ekipe koju predvodi Nikola Prce. Obje utakmice se igraju na gostovanju u Peći, u subotu od 18 sati i u nedjelju od 15 sati. Iz Bosne su objavili da su imali velikih administrativnih problema u vezi viza za Kosovo. “Na našu sreću i uz veliku pomoć ekipe Besa Famgas, smo na kraju ipak dobili vize, ali smo po njih morali ići u Tiranu, nakon čega se ekipa uputila u grad Peć”, naveli su u saopćenju iz Bosne.

PREMIJER LIGA (m)

1. Sloga (D)    8          8          0          0          58        16

2. Izviđač        9          8          0          1          55        16

3. Borac          7          7          0          0          53        14

4. Sloboda      7          5          0          2          24        10

5. Krivaja        9          5          0          4          -15       10

6. Vogošća      8          4          1          3          21        9

7. Lokomotiva            8          4          1          3          4          9

8. Gračanica    7          3          1          3          13        7

9. Leotar         6          3          1          2          -1         7

10. Sloga (GV-U)       6          3          0          3          -12       6

11. Maglaj       9          3          0          6          -38       6

12. Konjuh      7          2          0          5          -5         4

13. Slavija       6          1          0          5          -34       2

14. Iskra          8          1          0          7          -35       2

15. Derventa   9          1          0          8          -52       2

16. Bosna        6          0          0          6          -36       0

Parovi 10. kola

Sloga (D) – Maglaj

Sloga (GV-U) – Lokomotiva

Konjuh – Izviđač

Sloboda – Derventa

Borac – Leotar

Krivaja – Gračanica

Iskra – Vogošća

Bosna (V) – Slavija