Image default
DNEVNI NOGOMET

Zrinjski čeka Borac: Žižović vjeruje u novi skok na tabeli, Jagodić da će tradicija pasti

Zrinjski čeka Borac – četvrti čeka trećeg. Direktna je to borba za potencijalno zadnju europsku poziciju, stoga je sasvim normalno da i jedni i drugi najavljuju pohod na tri boda, što ne garantira najbolju utakmicu, ali zbog te europske tenzije sigurno će biti napeta.

Zrinjski je iz krize izišao uoči netom završene reprezentativne pauze, u preostalim utakmicama jeseni pobjedničku formu Mostarci su odlučni potvrditi. Borac s druge strane u zadnje vrijeme igra promjenjivo i bilježi takve rezultate, a vrlo je važno istaknuti da u Mostaru nikad, ama baš nikad nije slavio. U dva je navrata (travanj 2011. i listopad 2017.) ostao neporažen i to je to. Žižoviću taj podatak vjerojatno ne znači puno – bilo mu je prije svega važno da se ekipa u pauzi osvježi…

– Pauza nam je itekako trebala, s obzirom na sedam utakmica u sedamnaest dana. A iznijelo ih je trinaest-četrnaest igrača, rekao je pa fokus prebacio na Borac.

– Vrlo su iskusna ekipa sa šampionskim ambicijama, ali malo su lošiji u gostima, što ćemo pokušati iskoristiti. Nezgodni su prema naprijed, moramo prije svega zaustaviti njihova krila Zakarića i Zilkića.
Istaknuo je kako očekuje ‘dominaciju u posjedu iz koje Zrinjski može do golova’, naglasio kako njegov tim ‘nema pravo biti mlak’, a nije ga obeshrabrila ni činjenica da neće moći računati na ozlijeđenog Miloša Filipovića, svog najboljeg asistenta.Kolega mu Vlado Jagodić, koji je revoltiran prozivanjem zbog domaćinskog suđenja protiv Veleža u Banjoj Luci izjavio ‘bit će Borac šampion!’, svjestan je visine izazova. Svjestan je poražavajuće statistike njegovog kluba na gostovanjima Pod Bijelim brijegom, ali i problema s kadrom koji kažu da neće biti koronom zaraženog Stojana Vranješa, suspendiranog Đorđa Ćosića… ali, svjestan je Jagodić i obećanja koje je dao nakon Veleža, a ono ga obvezuje da najavljuje pobjedu gdje god Borac igrao…

– Idemo u Mostar s ambicijama, rekao je pa se ohrabrio prethodnim kolom u kojem je njegov tim kod kuće srušio Želju 4:3.

– Moramo ako ništa pokušati približno ponoviti utakmicu protiv Želje, kvalitativno, sadržajno i rezultatski. Imamo moći i snage napokon srušiti Bijeli brijeg.

Ova izjava bit će dodatna motivacija Plemićima da nastave niz, ali nije da neće motivirati ni Jagodićeve Banjolučane. Ukratko, motiva je i na jednoj i na drugoj strani napretek, još ako se to kanalizira u pravom smjeru i podari nam derbi kakav očekujemo…

Standings provided by SofaScore LiveScore


VEZANO

Jagodić nakon Zrinjskog snizio ambicije

urednik

Stiže mostarski gradski derbi

urednik

Velež: Dudić u trijumfu nad Slobodom vidio jako puno pozitivnoga

urednik